Hoppa till huvudinnehåll

Jonna Julin och Kira Kytölä dubbelmästare i SFIM – årsbästa och personbästa räckte till för seger

Jonna Julin, Botnia Games 2017.
Jonna Julin i farten. Jonna Julin, Botnia Games 2017. Bild: SUL / Anssi Mäkinen Jonna Julin

IF Nykarlebynejdens Jonna Julin och Esbo IF:s Kira Kytölä var två av utropstecknen under den avslutande SFIM-tävlingsdagen på söndagen. Julin fixade förstaplatsen både på 400 och 800 meter medan Kytölä var i toppform både på den korta häcken och i tresteg – där Esbohopparen förbättrade sitt personbästa.

Jonna Julin knep segern på 800 meter på lördagen och på söndagen klämde Nykarlebylöparen till med ett årsbästa på 400 meter. 56,63 räckte till för en seger i Jakobstad.

Hemmahoppet, IF Drotts Jeanine Nygård, kunde inte slutföra sitt försöksheat på 400 meter.

På herrarnas 400 meter gick segern till HIFK och Erik Back.

Dagens andra dubbelmästare är Esbo IF:s Kira Kytölä. Kytölä förbättrade först sitt personbästa med två centimeter i tresteg – där det vinnande hoppet 13,33 kom i för hård medvind – och efter det blev det dessutom en seger på 100 meter häck.

Kira Kytölä, Esbo IF
Kira Kytölä. Kira Kytölä, Esbo IF Bild: Yle / Tomi Hänninen esbo if

Kytöläs nya personbästa i tresteg är 13,15 medan segertiden på den kora häcken var 13,90.

I herrsläggan blev det en västnyländsk uppgörelse om segern. SFI-mästerskapet gick till Sjundeå IF:s Roope Auvinen, vars längsta kast mätte 65,53 medan klubbkamraten Fredrik Fröberg stod för tävlingens andra 60-meterskast. Fröbergs 60,64 räckte till för en andraplats i tävlingen.

Segern i damkulan gick i sin tur till VM-guldmedaljören i bänkpress, Susanna Törrönen, vars 13,62 räckte till för en klar seger.

Dagen avslutades med 100 meter, där herrsegern gick till IK Falkens Christoffer Ekvall medan Larsmo IF:s Alina Strömberg tog hand om segern i damtävlingen.

Samtliga resultat från SFIM i Jakobstad hittas här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport