Hoppa till huvudinnehåll

HIFK befäste serieledningen i fotbollsettan – stal poängen i toppmötet i Jakobstad

Esa Terävä med bollen.
Esa Terävä agerade segermålskytt för HIFK (arkivbild). Esa Terävä med bollen. Bild: All Over Press Esa Terävä,HIFK Fotboll

Ett mål var av Esa Terävä, Tuomas Mustonen och Mohamed Hussein. Där HIFK:s segerrecept mot FF Jaro i fotbollsettans enda match på måndagskvällen. I fotbollsligan lyckades SJK i sin tur rada upp sin andra seger på raken hemma i Seinäjoki.

Matchen mellan tabellfyran FF Jaro och serieledarna HIFK visade sig bli tillknäppt. Det var först i den 67:e matchminuten som gästande HIFK lyckades punktera nollan på Centralplan i Jakobstad då Esa Terävä pangade in 1–0.

Sju minuter senare satte Tuomas Mustonen den sista spiken i kistan då han satte 2–0 för bortalaget. Jaro lyckades däremot inte överlista helsingforsarnas försvar en enda gång. Under tilläggsminuterna avrundade Mohamed Hussein ännu segersiffrorna till 3–0 för HIFK med sitt första mål för säsongen.

I och med segern befäste HIFK sin ledning i fotbollsettan. Efter tolv spelade matcher ligger kamraterna på 26 poäng – tre mer än tabelltvåan KPV.

FF Jaro hade i sin tur läge att med ett kryss stiga upp förbi trean EIF, men laget parkerar i och med förlusten fortfarande på fjärde plats i tabellen. Jakobstadsklubben har spelat 13 matcher.

SJK vann igen

Fotbollsligan bjöd också bara på en match på måndagskvällen. Liganian SJK stod värd för skrälltvåan RoPS – och lyckades fixa tre poäng på hemmaplan.

Lika som i matchen mellan Jaro och HIFK var den första halvleken mållös i Seinäjoki. I den 63:e spelminuten frälste svensken Anders Baath-Sjöblom hemmapubliken då han med sitt första ligamål för säsongen förde SJK upp i ledning.

Johannes Laaksonen utökade ledningen till 2–0 nio minuter senare med ett mål som till slut stod som matchvinnande fullträff.

Lucas Lingman reducerade för RoPS under tilläggsminuterna, men närmare än så kom inte RoPS. För SJK:s del var segern den andra på raken, medan RoPS åkte på sin första förlust sedan den 1 juni.

Resultat:

Fotbollsligan
SJK – RoPS 2–1 (0–0)
63’ Baath-Sjöblom 1–0
72’ Laaksonen 2–0
90+4’ Lingman 2–1

Division 1
FF Jaro – HIFK 0–3 (0–0
67’ Terävä 0–1
74’ Mustonen 0–2
90+4’ Hussein 0–3

Artikeln uppdaterad kl. 21.23 det stod tidigare att Pekka Sihvola gjort mål för HIFK, men målet tilldelades senare under kvällen Tuomas Mustonen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport