Hoppa till huvudinnehåll

Dagens fråga: Vad ska du göra då Trump och Putin kommer till Helsingfors?

Illustration på Donald Trump och Vladimir Putin med Helsingfors domkyrka i bakgrunden.
Donald Trump och Vladimir Putin dyker snart upp i Helsingfors. Illustration på Donald Trump och Vladimir Putin med Helsingfors domkyrka i bakgrunden. Bild: Yle Donald Trump,Vladimir Putin,karikatyr,Domkyrkan i Helsingfors

Trafikstockningar och kravaller. Det misstänker tisdagssnackarna Mia Haglund och Larrie Griffis att Donald Trump och Vladimir Putin kommer att föra med sig i handbagaget till Helsingfors.

I skrivande stund finns det ganska lite bekräftad information om toppmötet annat än att det sker i Helsingfors måndagen den 16 juli.

- Jag misstänker att det kommer att bli helt kaotiskt att röra sig i stan. Det är ju inte vilka som helst turister som kommer, så det kräver säkert en del omställningar, tippar Mia Haglund.

Mia Haglund och Larrie Griffis poserar framför en Yle Vega backdrop.
Mia Haglund och Larrie Griffis. Mia Haglund och Larrie Griffis poserar framför en Yle Vega backdrop. Bild: Yle / Ted Urho hreg

Larrie Griffis, ursprungligen från Göteborg, ser på det stundande mötet ur ett annat perspektiv.

- Jag hoppas att det inte blir likadana kravaller som i Göteborg år 2001. Det var riktigt otäckt så jag hoppas att ingen tar till våld för att manifestera sin åsikt.

Vad ska du göra den 16 juli?

Pajkastning i Göteborg år 2001. Kommer du ihåg hur förvånad dåvarande finansminister Sauli Niinistö (Saml) blev?

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen