Hoppa till huvudinnehåll

Ronaldo förklarar flytten i tårdrypande brev: ”Hoppas att supportrarna kan förstå mig”

Cristiano Ronaldo tar till stora ord när han kommenterar sin flytt från Real Madrid till Juventus.
Cristiano Ronaldo tar till stora ord när han kommenterar sin flytt från Real Madrid till Juventus. Cristiano Ronaldo tar till stora ord när han kommenterar sin flytt från Real Madrid till Juventus. Bild: All Over Press Cristiano Ronaldo

Nio år i Real Madrid fick räcka. Cristiano Ronaldo flyttar vidare till Juventus och tackar sitt gamla lag och fansen i ett brev. ”Tiden är kommen för ett nytt skede i mitt liv och det är därför jag bett klubben släppa mig”, skriver 33-åringen.

Inte många minuter efter att Real Madrid avslöjat att Cristiano Ronaldo gjort sin sista match för klubben publicerade det spanska storlaget på sin webbplats en lång hälsning från portugisen själv.

I brevet hyllar Ronaldo klubben han flyttade till 2009 till skyarna. Han prisar samtliga som har något med föreningen att göra, framför allt lagets fans, och han hyllar också den spanska ligan och alla motståndare han stött på under åren i Spanien.

Gällande orsakerna till att han nu lämnar Madrid och flyttar till Juventus bjuder Ronaldo inte på särskilt mycket konkret. Det handlar helt enkelt om att det är dags för ett nytt skede i livet, ”tiden är mogen för ett nytt kapitel”.

Ronaldos avskedsbrev i sin helhet:

De här åren i Real Madrid och i staden Madrid har kanske varit de lyckligaste i mitt liv.

Jag har bara känslor av enorm tacksamhet till denna klubb, tack för att jag fått utöva min hobby här och för att jag fått bo i denna stad. Jag kan bara tacka er alla för den kärlek jag fått.

Men jag tror att tiden är kommen för ett nytt skede i mitt liv och det är därför jag har bett klubben att släppa mig. Det här är vad jag känner och jag hoppas att alla, och särskilt supportarna, kan förstå mig.

Det har varit nio helt underbara år. Det har varit nio unika år. Det har varit en spännande tid för mig, fulla av intryck men samtidigt svåra eftersom kraven är så höga i Real Madrid. Men jag vet mycket väl att jag aldrig kommer att glömma att jag här har fått njuta av fotbollen på ett unikt sätt.

Jag har haft fantastiska lagkamrater, både på plan och i omklädningsrummet. Jag har känt värmen från en otrolig publik och tillsammans har vi vunnit tre Champions League-titlar på raken och fyra på fem år. Och tillsammans med fansen har jag på individuell nivå också haft nöjet att vinna Ballon d’Or fyra gånger och Guldskon tre gånger. Allt under min tid i denna enorma och extraordinära klubb.

Real Madrid har erövrat mitt och hela min familjs hjärtan och därför vill jag säga tack till klubben, ordföranden, styrelsen, mina lagkompisar, alla tränare, läkare, fysioterapeuter och alla andra som jobbat hårt och outtröttligt med alla detaljer. Tack också än en gång till våra fans och tack även till spansk fotboll. Under de här nio spännande åren har jag haft äran att möta stora spelare. Min respekt går till dem alla.

Jag har funderat mycket och jag vet att tiden är mogen för ett nytt kapitel. Jag lämnar den här tröjan och det här klubbmärket, men Santiago Bernabéu kommer alltid att kännas som mitt hem, var jag än befinner mig.

Tack till er alla och, naturligtvis, som jag sa när jag första gången kom till den här arenan för nio år sedan: Hala Madrid!