Hoppa till huvudinnehåll

Superaffären klar: Cristiano Ronaldo till Juventus för drygt 100 miljoner

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo kommer i fortsättningen att spela för Juventus. Cristiano Ronaldo. Bild: EPA Cristiano Ronaldo

De sista frågetecknen kring jätteaffären kan rätas ut till utropstecken. Efter nio år i Real Madrid lämnar Cristiano Ronaldo den spanska klubben och flyttar till Juventus.

Det var laget som Ronaldo nu lämnar, Real Madrid, som på sin webbplats först av alla avslöjade att sommarens hittills största fotbollsövergång har gått i lås.

Den senaste veckan har det spekulerats intensivt om transfern, och enligt spanska medieuppgifter får Juventus betala drygt 100 miljoner euro för 33-åringen. Sky Sports hävdar i sin tur att den slutliga övergångssumman landat på 120 miljoner euro.

The Guardian uppger att Ronaldos kontrakt är fyraårigt och att portugisen förhandlat till sig en lön på 30 miljoner euro per säsong med Juventus.

De italienska klubbarna betalar lika mycket i skatt som i lön, vilket betyder att hela kalaset kostar Juventus minst 340 miljoner euro (transfersumman på minst 100 miljoner + 120 miljoner i lön + 120 miljoner i skatter).

Den brittiska tidningen uppger att Ronaldo tillsammans med sin agent Jorge Mendes träffade Juventus ordförande Andrea Agnelli i Grekland under tisdagen och kom överens om de sista detaljerna.

"Visat sig vara bäst i världen"

Real Madrid skriver på sin hemsida att klubben "enligt spelarens vilja och önskemål gått med på övergången", och avslutar sitt uttalande med att slå fast att "Real Madrid alltid kommer att vara ditt hem".

"I dag vill Real Madrid uttrycka sin tacksamhet till en spelare som har visat sig vara bäst i världen och som har bidragit till en av de mest lysande perioderna i vår klubbs och världsfotbollens historia", lyder Real Madrids hälsning.

Ronaldo flyttade till Real Madrid från Manchester United sommaren 2009. Den portugisiska megastjärnans nio år med Madridklubben har varit exceptionellt framgångsrika, bland annat har han vunnit Champions League fyra gånger.

På 438 matcher för Real Madrid hann Ronaldo göra smått osannolika 451 mål.

Ronaldo kommenterade själv sin flytt med ett brev på Real Madrids webbplats.