Hoppa till huvudinnehåll

Federers svit bruten – missade matchboll och föll ut ur Wimbledon

Roger Federer i Wimbledon
Roger Federer i Wimbledon Bild: imago/Hasenkopf/ All Over Press tennis,Roger Federer,Z. Federer

Roger Federer hade chansen att spela hem kvartsfinalen mot Kevin Anderson i tre raka set. Men en missad matchboll förändrade matchbilden. Anderson kom tillbaka och lyckades till slut vinna efter över fyra timmars spel.

Roger Federer trivs i Wimbledon. Världstvåan har vunnit åtta av sina 20 grand slam-titlar på All England Clubs klassiska gräs. I årets turnering har han gått igenom de första omgångarna utan att tappa något set.

Det gjorde han i kvartsfinalen mot Kevin Anderson och det blev ödesdigert. Världstvåan hade 34 raka setsegrar i Wimbledon sedan semifinalförlusten 2016 då han såg ut att gå mot en ny semifinal.

Federer hade kvartsfinalen i en liten ask och en matchboll i det tredje setet. Då vände Anderson. Sydafriken spelade hem setet med 7–5 och det blev också avgörande för hela matchen.

Stärkt av vändningen vann Anderson även fjärde set och tvingade matchen till ett femte och avgörande set som blev en riktig holmgång.

"Kommer att minnas länge"

Federer och Anderson följdes åt fram till 11–11 men då lyckades sydafrikanen bryta schweizarens serve. Anderson hade servat stabilt under hela matchen och fick chansen att avgöra matchen.

Han gjorde inget misstag och slog ut förstaseedade Federer efter 13–11 i femte set och gick till sin första semifinal i Wimbledon.

– Att besegra Roger Federer i Wimbledon är något som jag kommer att minnas länge, speciellt eftersom det var en så jämn match. Jag sade till mig själv att jag måste fortsätta tro och att det skulle vara min dag, säger Anderson efter segern.

John Isner kommer att stå för motståndet i semifinalen.

Djokovic besegrade Nishikori

Klar för semifinal är också Novak Djokovic. Serben besegrade Kei Nishikori i sin kvartsfinal med 3–1 i set. Djokovic som vunnit Wimbledon tre gånger i karriären är nu bland de fyra bästa i turneringen för första gången sedan 2015.

– Det känns väldigt bra att vara i semifinal. Det har gått bättre och bättre de senaste veckorna och nu känns det som att jag spelar på topp vid rätt tillfälle, sade Djokovic efter matchen.

I semifinalen kommer Djokovic att möta Rafael Nadal.

Resultat:

Kevin Anderson – Roger Federer 3–2 (2–6, 6–7 (5–7), 7–5, 6–4, 13–11)

Novak Djokovic – Kei Nishikori 3–1 (6–3, 3–6, 6–2, 6–2)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport