Hoppa till huvudinnehåll

Pargas valde ny vårdchef – flera poster fortfarande kvar att fylla inom administrationen

Miia Lindström är regionschef för Kårkulla.
Miia Lindström valdes till ny vårdchef i Pargas. Miia Lindström är regionschef för Kårkulla. Bild: Yle/Johanna Ventus miia lindström, regionschef för kårkulla

Nu har man fyllt en av de lediga vårdtjänsterna. Miia Lindström som är i dag regionchef för Kårkulla valdes till tjänsten som vårdchef i Pargas.

Under onsdagskvällen samlades social- och hälsovårdsnämnden i Pargas för ett av sina extrainsatta sommarmöten för att välja ny vårdchef.

Under mötet beslöts enhälligt att Miia Lindström ska ta över efter den tidigare vårdchefen Ann-Helen Saarinen.

Lindström är magister i hälsovetenskap och jobbar för tillfället som regionchef för vid Kårkulla samkommun.

- Vi hade jättebra sökande till tjänsten. Alla dem som vi intervjuade var bra, men enligt vår helhetsbedömning tyckte vi att Miia Lindström skulle passa bäst för den här uppgiften, säger Merja Fredriksson (SFP), ordförande för social och hälsovårdsnämnden.

NB Merja Fredriksson
Merja Fredriksson. NB Merja Fredriksson Bild: Yle/Maud Stolpe nb merja fredriksson

Mia Lindström tillträder tjänsten den 1 augusti.

Tio personer sökte tjänsten och fyra av dem har intervjuats. Pargas stad har valt att inte berätta vilka som sökt tjänsten. Trots det publicerades namnen förra veckan av misstag på stadens webbplats och även på Facebook, men plockades bort kort därefter.

Flera positioner kvar att fylla

Under en kort tid måste Pargas rekrytera flera personer för vårdsektorn. Social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist är omplacerad och ledande läkaren Katariina Korhonen har tagit emot ett jobb inom Forssaregionens samkommun FSHKY.

Detta sammanfaller med att två chefer går i pension, det vill säga äldreomsorgschefen Gun Sirén och vårdchefen Ann-Helen Saarinen.

- Vi har många tjänster att fylla fortfarande. Men det är bra att vi fått en början i alla fall för det är akut brist på förvaltningstjänstemän. Situationen är mycket akut ännu, säger Fredriksson.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland