Hoppa till huvudinnehåll

Värmecontainer började brinna i Koverhar i Hangö - ingen person skadades

Komposti-pellettejä kädessä.
Inne i containern fanns ett pelletförråd och en värmepanna. Komposti-pellettejä kädessä. Bild: Yle/Tiina Lappalainen Kuningaskuluttaja (Tv),kompostorer,Pellets

På Koverhar industriområde brann en värmecontainer på onsdagsmorgonen (11.7). Containern låg intill en kontorsfastighet.

Västra Nylands räddningsverk tog emot larmet klockan 8:15.

En anställd i kontorsbyggnaden ringde räddningsverket eftersom det brann i kontorsfastigheten och i en värmecontainer.

Släckte brinnande pelletar

Då räddningsverket kom till platsen hade den nedre delen av containern blivit svart och det sipprade ut rök. Det brann också under containern.

Räddningsverket tömde containern och släckte de brinnande pelletarna.

Alla kablar som behövs för att direktsända från containern.
Enligt räddningsverket var det frågan om en 20 fot lång container (arkivbild). Alla kablar som behövs för att direktsända från containern. Bild: Yle/Rolf Granqvist ljudkablar

Olyckan orsakades sannolikt av ett fel i pelletarnas skruvtransportör. Maskinen hade antagligen fastnat eller så hade det bildats friktion vilket tände eld i transportören.

Räddningsverket noterade också att det fanns sågspån nedanför pelletarna. Spånet är mycket mindre än själva pelletarna och ifall sågspånet packas ihop så rör det sig inte lika lätt i transportören.

Många enheter på plats

Förutom att släcka elden så kontrollerade räddningsverket att allt var under kontroll i kontorsbyggnaden och även rökventilationen.

Ingen person skadades.

10 enheter från räddningsverket deltog i räddningsarbetet. En polisenhet var också på plats.