Hoppa till huvudinnehåll

Armia hyllas av nya tränaren efter klubbytet: ”Var högst upp på min önskelista”

Joel Armia letar efter någon att passa till.
Joel Armia gjorde tre säsonger i Winnipeg. Joel Armia letar efter någon att passa till. Bild: Terrence Lee/Icon Sportswire/All Over Press Joel Armia

Jag älskar att vi fått Joel Armia till klubben, säger Montreal Canadiens nya assisterande tränare Luke Richardson i en intervju för tidningen Montreal Gazette. Richardson säger också att han försökte värva Armia förra säsongen då han höll till i New York Islanders.

Efter tre säsonger i Winnipeg Jets väntar nya utmaningar Joel Armia. För drygt två veckor sedan blev det klart att Winnipeg valt att trejda honom till Montreal Canadiens.

Armia håller just nu på att förhandla om ett kontrakt med Montreal och har ansökt om skiljeförfarande för att nå en lösning.

Att det var just Montreal som valde att skaffa Armias rättigheter gladde Luke Richardson som nyligen tillträtt som assisterande tränare i klubben. I en intervju för tidningen Montreal Gazette berättar Richardson att han värderar Armia väldigt högt.

– Jag älskar att vi fått Joel Armia till klubben, säger Richardson som också ville att hans tidigare arbetsgivare New York Islanders skulle värva finländaren förra säsongen.

– I Islanders gick vi igenom vilka spelare som skulle kunna hjälpa laget och under hela året var han högst upp på min önskelista. Han gjorde ett bra jobb i Winnipeg och jag sade hela tiden att vi skulle försöka få honom.

Joel Armia firar sitt andra mål i Edmonton-matchen.
Joel Armia firar sitt andra mål i Edmonton-matchen. Bild: Nick Wosika/Icon Sportswire/All Over Press Joel Armia

Winnipeg bygger nytt lag

Armia matchades den gångna säsongen i både Winnipegs tredje och fjärde kedja. Han stod för sin poängmässigt bästa säsong i karriären då han samlade 29 pinnar på 79 grundseriematcher.

Trots en bra säsong så fanns det inte utrymme i Winnipegs trupp för 25-åringen från Björneborg.

– Winnipeg försöker bygga ett nytt lag och de har många kontraktsförhandlingar. Därför blev en spelare som Armia ledig och det är bra för oss, säger Richardsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport