Hoppa till huvudinnehåll

”CR7” får en fortsättning i Juventus – lagkamraten väljer att byta spelnummer

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo har spelat med nummer sju på ryggen under nästan hela karriären. Cristiano Ronaldo. Bild: AFP7/All Over Press Cristiano Ronaldo,fotboll

Cristiano Ronaldo är synonym med nummer sju därifrån också smeknamnet ”CR7” härstammar. Efter flytten till Juventus kommer det att få en fortsättning. Juan Cuadrado väljer nämligen att byta spelnummer.

I tisdags blev det klart att Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid för att spela i Juventus under de kommande fyra säsongerna. Juventus ska ha betalat runt 100 miljoner euro för portugisen.

Cristiano Ronaldo har haft tröja nummer sju under största delen av sin karriär och så kommer det även att bli i Juventus. Juan Cuadrado som spelade med det numret på ryggen förra säsongen väljer att byta för Ronaldos skull.

– Det är mer välsignat att ge än att ta emot. Lycka till med ditt nya äventyr, skriver Cuadrado i en uppdatering på Instagram samtidigt som han håller upp Ronaldos tröja.

Cristiano Ronaldo började bära den klassiska sjuan då han flyttade till Manchester United 2003. Då flyttlasset gick vidare till Real Madrid sommaren 2009 fick han spela med nummer nio den första säsongen eftersom sjuan tillhörde Raul.

I landslaget spelade Ronaldo med nummer 17 fram till 2007 då Luis Figo gjorde sin sista landskamp.

Öppna Instagram-inlägget