Hoppa till huvudinnehåll

Handbollsförbundets ordförande upprörd inför höstens Champions League: "Hur lyder motiveringen om dessa avtal sätter stopp för toppmatcher i landets bästa hall?"

Cocksspelaren Teemu Tamminen spelade i Myrbacka med landslaget i januari.
Cocksspelaren Teemu Tamminen spelade i Myrbacka med landslaget i januari. Cocksspelaren Teemu Tamminen spelade i Myrbacka med landslaget i januari. Bild: Matti Raivio/All Over Press Teemu Tamminen

Jari Henttonen som fungerar som ordförande för handbollsförbundet har svårt att förstå varför Cocks inte skulle kunna spela sina Champions League-matcher i Myrbacka. Arrangörskraven är nämligen strikta och tillåter inte vilken reklam som helst på väggarna. Kan reklamproblematiken i Vanda inte lösas lyfter Henttonen upp Åbo som en potentiell matchort.

Henttonen gav problematiken uppmärksamhet på sitt Facebookkonto på onsdagen.

– Det känns illa och ser dåligt ut: det tycks uppstå ett ofattbart hinder för att Cocks ska kunna spela Champions League i Myrbacka i Vanda.

– Lokala sponsoravtal verkar ställa till det eftersom det europeiska handbollsförbundets regler förbjuder synliga väggreklamer. Antingen måste reklamerna täckas eller så kan matcherna inte spelas.

Han vädjar nu till de bestämmande organen i Vanda.

– Hur lyder motiveringen om dessa avtal sätter stopp för toppmatcher i landets bästa hall? Är inte hallarna byggda för idrotten? Ta ert förnuft till fånga.

Åbo andrahandsalternavivet?

Det krävs en hel del för att arrangera en Champions League-match

– Det finns saker som man bara behöver få att fungera. Att arrangera Champions League-matcher ställer höga krav – det finns 130 sidor med instruktioner. Det går inte att tumma på dessa, sade Henttonen till Yle Urheilu.

– Nu måste vi förhandla och ta reda på saker. Det är inte lätt för allt måste vara klart inom ett par månader. Det finns alltid en risk för att vi inte kan spela i Vanda.

Enligt Henttonen är Åbo ett alternativ till Vanda.

– Landslaget spelar i Vanda så det skulle vara bra att koncentrera dessa toppmatcher till en bekant och bra hall.

Gruppspelet inleds i mitten av september.

Läs mera:

Gintaras Savukynas, Cocks chefstränare

Cocks undvek de tuffaste lagen i Champions League-grupplottningen

Nästa säsong spelar Cocks som första finländska lag genom tiderna i handbollens Champions League. Riihimäkilagets motståndare kommer från Polen, Spanien, Norge, Schweiz och Rumänien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport