Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Niinistö i Bryssel, England utslagna och Aarnio anhållen

President Sauli Niinistö då han anlände till Nato-mötet i Bryssel 11.7.
President Sauli Niinistö då han anlände till Nato-mötet i Bryssel 11.7. Bild: Lehtikuva Sauli Niinistö

Vi uppdaterar dig med de senaste nyheterna.

Inrikes

I år kommer det att finnas över 100 000 personer i Helsingfors som talar ett främmande språk som modersmål. Redan nu talar 15, 3 procent av Helsingforsborna ett annat modersmål än svenska, finska eller samiska.

Enligt tidningen Helsingin Sanomat och nyhetsbyrån STT har Jari Aarnio gripits misstänkt för inblandning i ett brott mot liv. Han ska ha genom försummelse orsakat att en person blev lönnmördad i Nordsjö år 2003.

Utrikes

President Sauli Niinistö säger sig vara optimistisk efter att ha deltagit i stats- och regeringschefernas arbetsmiddag i samband med det pågående Nato-toppmötet i Bryssel.

England får fortsätta vänta på en ny VM-final och ett nytt guld. Kroatien är framme i final för första gången i landets historia då laget vann semifinalen efter förlängning. Mario Mandzukic avgjorde semifinalen i den andra förlängningskvarten.

Thaipojkarna är på bättringsvägen - dykningslärare och armédykare genomförde operationen. Pojkarna som räddades ur grottan i Thailand måste dyka 40 procent av vägen och fördes ut fastbundna på bår.

Väder

Det är mestadels uppehåll, klart och varmt. I landets södra och västra delar är molnigheten tidvis rikligare och regnskurar förekommer lokalt.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes