Hoppa till huvudinnehåll

Officiellt: Två år fick räcka, Chelsea har sparkat Conte

Antonio Conte har skrikit klart på Chelseas sidlinje.
Antonio Conte har skrikit klart på Chelseas sidlinje. Antonio Conte har skrikit klart på Chelseas sidlinje. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Antonio Conte

Premier League-titeln togs i suverän stil för ett år sedan, och årets säsong slutade med en FA-cupseger. Men nu bekräftar Chelsea ryktet: Antonio Conte har sparkats efter två år som tränare för Londonklubben.

Den 48-årige italienaren hade ett år kvar på sitt kontrakt och återvände till klubben den här veckan för att dra i gång försäsongsträningen.

Men i dag bekräftar Chelsea på sin webbplats att Conte och föreningen går skilda vägar. Den gångna säsongen blev till slut en alltför stor besvikelse för klubbledningen, Chelsea slutade bara femma i Premier League-tabellen och får inte spela i Champions League kommande säsong.

Napolis tidigare tränare Maurizio Sarri tippas ta över efter Conte, och blir då Chelseas nionde tränare sedan ryske affärsmannen Roman Abramovitj köpte klubben år 2003.

Offentliggörandet på Chelsea hemsida gjordes helt utan pukor och trumpeter. Efter att i all korthet ha redogjort för Contes framgångar i klubben konstateras i uttalandet att ”vi önskar Antonio all framgång i hans fortsatta karriär”.

Enligt engelska medieuppgifter har Conte en klausul i sitt avtal som gör att han får 10 miljoner euro i kompensation för det sista året i hans kontrakt.

Läs också