Hoppa till huvudinnehåll

Femåringens egenskrivna nekrolog viral i USA – ”see ya later, suckas!"

Nekrolog.
Den humoristiska och unika nekrologen sprids i USA. Nekrolog. Bild: Mostphotos nekrologer,Begravning,dödsannonser,blommor (växtdelar),Sadness

Garrett Matthias kämpade mot en sällsynt och svår cancer en lång tid, men han var väl förberedd på slutet. Nekrologen som beskriver hans ljusa syn på livet sprider sig snabbt i USA.

– Vi talade inte om hans begravning eller att han skulle dö. Men vi talade om vad han vill göra om han skulle dö, berättar mamman.

Det var på grund av de samtalen som föräldrarna beslöt sig för att skriva nekrologen tillsammans med sonen Garrett.

Matthias var ett stort fan av superhjältar och drömde om att bli en professionell boxare. Nekrologen berättar också om de svåra behandlingar han utsattes för i kampen mot cancern.

– Min favoritfärg är blå… och röd och svart och grön. Min favoritsuperhjälte är Batman… och Tor, Iron Man och Hulken, skriver Matthias.

Vill vara en gorilla

De saker han gillar minst är bland annat byxor och smutsiga dumma cancer.

– När jag dör ska jag vara en gorilla och kasta bajs på pappa. Och jag vill bli kremerad och planteras till ett träd så jag kan bo i det när jag är en gorilla, skriver Matthias.

Han vet inte om han vill ha en stor eller liten begravning. Men där ska finnas fem hoppborgar, för att han är fem år, och Batman och isglass.

Nekrologen avslutas med frasen ”see ya later, suckas”, ungefär ”vi ses senare fjantar” med en positiv klang.

Matthias minnesstund kommer att ha fem hoppborgar, isglass och fyrverkeri samt en bågskytt som skjuter eldpilar på en liten båt som bär på Matthias aska i grannens damm.

Läs också