Hoppa till huvudinnehåll

Flyg tvingades nödlanda i Frankfurt – 30 personer till sjukhus

Ryanair flygplan.
Flygplanet på väg till Kroatien från Dublin tvingades stanna i Tyskland. Flygplanet på bild är inte relaterat till nyheten. Ryanair flygplan. Bild: EPA-EFE/STR flygplan,Ryanair

Över 30 personer har förts till sjukhus efter att ha börjat må dåligt ombord på ett flygplan.

Ryanair-flygplanet från irländska Dublin till turistorten Zadar i Kroatien tvingades landa i Tyskland efter att passagerare börjat känna av olika symptom.

En del ska ha fått smärtor i öronen, vissa ska ha börjat blöda. En talesperson för polisen uppger för tidningen Frankfurter Allgemeine att passagerare fick omhändertas av läkare och ambulanspersonal.

– Passagerarna klagade över huvudvärk och öronvärk och led av illamående, säger polistalespersonen.

Minst 33 personer ska ha förts till sjukhuset, en ska ha burits i väg på bår.

Tre kilometers dykning

Orsaken till hälsoproblemen är oklart, men en passagerare säger till Frankfurter Allgemeine att en knall hördes ombord på planet och att piloterna då genomförde en brant dykning.

En person som ska ha varit ombord på planet säger att luften också blev sval efter den inte så värst högljudda knallen.

Enligt honom var planet på 11000 meters höjd, och efter dykningen och han satt på sig gasmasken såg han på telefonen att de hade dykt ner till 8000 meters höjd på under en minut, skriver han på Facebook.

Panik ska ha uppstått ombord och syrgasmaskerna fälldes ut.

– Värsta ögonblicken i mitt liv. Man är i luften och ett ögonblick senare faller man från skyn och det bränner i öronen, det finns ingen luft och det smakar järn i munnen, skriver en av passagerarna på Twitter.

Orsaken var lågt lufttryck i flygplanet

Planet tvingades landa på grund av att lufttrycket i kabinen blev för lågt. Enligt allmänna flygregler ska trycket i kabinen motsvara lufttrycket på ett högst 3000 meter högt berg.

Den vanliga passageraren vet förstås inte om alla flygregler, därmed var passagerarna på flyget FR7312 skräckslagna under dykningen.

Uppdaterad med Twitter-video och ny information 15.7 klockan 10:40.