Hoppa till huvudinnehåll

Mbappé sätter stopp för rykteskarusellen – kommer inte att lämna PSG

Kylian Mbappé med VM-pokalen
Kylian Mbappé tänker inte lämna PSG. Kylian Mbappé med VM-pokalen Bild: imago/ULMER Pressebildagentur/ All Over Press FIFA:s fotbolls-VM 2018,fotboll,Kylian Mbappé,Frankrikes herrlandslag i fotboll

Kylian Mbappé har den senaste tiden kopplats ihop med en flytt från PSG till den spanska storklubben Real Madrid. Den transfern kommer inte att bli. Jag har kontrakt med PSG och trivs i klubben, säger han efter Frankrikes VM-guld.

Kylian Mbappé gjorde stor succé i VM. 19-åringen gjorde fyra mål på sju matcher då Frankrike vann VM-guld. I finalen mot Kroatien gjorde Mbappé Frankrikes fjärde mål och blev samtidigt VM-historiens näst yngste finalmålskytt.

Mbappés framfart i VM har också satt igång rykteskarusellen. Anfallaren tillhör PSG men har den senaste tiden kopplats ihop med Real Madrid.

Den spanska storklubben har tidigare dementerat att man försökt värva Mbappé och nu säger han själv att han stannar i PSG.

– Jag har kontrakt med PSG och jag trivs i kubben. Just nu är en transfer helt utesluten. Jag är bara i början av min karriär, sade han till den samlade pressen efter VM-finalen.

Kylian Mbappé flyttade från Monaco till PSG förra hösten. Under sin första säsong gjorde han tretton ligamål på 27 matcher då PSG vann den franska ligan.

I VM prisades Mbappé som den bästa unga spelaren i turneringen.