Hoppa till huvudinnehåll

Bakslagen fortsätter för Oskari Mörö: tvingas avsluta säsongen redan nu

Oskari Mörö löper i Paavo Nurmi Games 2018.
Oskari Mörös sista lopp för säsongen blev i Paavo Nurmi Games. Oskari Mörö löper i Paavo Nurmi Games 2018. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Oskari Mörö

Magviruset han drabbades av i våras förstörde hela säsongen. Häcklöparen Oskari Mörö meddelar att han av hälsoskäl inte kommer att tävla mer i år.

25-åringen berättar i en postning på Instagram att han väljer att avbryta säsongen. Problemen sätter stopp för rejäl träning och tävlande.

– Det senaste året har jag idrottat i en djungel av utmaningar, skriver Mörö som säsongerna innan det löpte finländska rekord, tog sig till OS-semifinal och två EM-finaler.

– Läget just nu är att jag inte återhämtat mig från det magvirus jag led av under vårens träningsläger och på grund av hälsoriskerna tvingas jag avsluta säsongen redan i detta skede, skriver Esbo IF:aren.

"Modet alltid varit min styrka"

Beskedet innebär att Mörö inte kommer att vara med i veckans FM i friidrott i Jyväskylä och inte heller i vad som skulle ha varit säsongens huvudmål, EM i Berlin. I de två senaste Europamästerskapstävlingarna har Mörö glänst, han var fyra i EM för två år sedan och åtta i EM 2014.

– Ibland behövs modiga val och tuffa beslut. Men modet har alltid varit min styrka på löpbanorna så det får vara det också vid sidan av dem, hälsar Mörö.

Mörö hann bara tävla två gånger på 400 meter häck i sommar. Hans senaste insats var i Paavo Nurmi Games i början på juni när han fick nöja sig med tiden 51,75, att jämföra med hans finländska rekord på 49,04.

Öppna Instagram-inlägget