Hoppa till huvudinnehåll

Spanska uppgifter: Zidane följer efter Ronaldo till Juventus

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidanes nästa uppdrag är ett kontorsjobb i Juventus ledning, uppger spanska medier. Zinedine Zidane. Bild: All Over Press Zinedine Zidane

Tillsammans förde de Real Madrid till tre raka Champions League-titlar. Sedan försvann Cristiano Ronaldo till Juventus och ny ryktas succétränaren Zinedine Zidane vara aktuell för ett jobb inom samma klubb.

Det är den seriösa spanska sajten Libertad Digital som uppger att Zidane ska ta plats i Juventus ledarstab i oktober, som en form av rådgivare. 46-åringen kommer att jobba parallellt med sportchefen Fabio Paratici.

Libertad Digital hänvisar till källor nära familjen Agnelli, som äger Juventus och styr i klubben.

Zidane gjorde stor succé som tränare för Real Madrid men lämnade oväntat sin post i juni.

Kontorsjobb lockar

Efter det har det spekulerats flitigt i vilket som kan bli nästa tränarjobb för fransmannen, men enligt de spanska uppgifterna skulle han välja att ta steget från tränarsysslan till ett kontorsjobb.

Enligt Libertad Digital skulle Cristiano Ronaldos flytt till Juventus ha varit den avgörande biten i Zidanes karriärsval. Sajten utlovar mer information i ett radioprogram på tisdagskvällen.

Zidane spelade för Juventus från 1996 till 2001. Under sin spelarkarriär i den italienska klubben vann han bland annat två Serie A-titlar och fick ta emot Guldbollen som världens bästa fotbollsspelare.