Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollslöftet Marcus Forss i fin form i England: Dundrade in segermålet på straff

Fotbollsjunioren Marcus Forss i landslagströjan.
Marcus Forss har spelat i U19-landslaget, men klubben satte stopp för EM-spel. Fotbollsjunioren Marcus Forss i landslagströjan. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press fotboll,U19-Europamästerskapet i fotboll för herrar,marcus forss

Medan Finlands U19-landslag i fotboll spelar EM på hemmaplan gör löftet Marcus Forss väl ifrån sig i England. Igår gjorde han segermålet i en träningsmatch mellan Brentford och Wycombe.

Forss skulle förmodligen ha varit med U19-landslaget i hemma-EM, men fick förhinder att delta på grund av att hans klubb Brentford sade nej. Således befinner nu sig Forss på Brentfords träningsläger i syfte att vika sig en plats i laguppställningen till nästa säsong.

Och där gör han väl ifrån sig. Igår spelade Brentford, som håller till i den näst högsta divisionen i England (Championship), en träningsmatch mot Wycomb, som spelar i den tredje högsta engelska serien.

Och Marcus Forss gjorde matchens enda mål, segermålet, i den 76:e minuten då han satte in en straff.

Forss är ett av Finlands mest lovande unga fotbollslöften.