Hoppa till huvudinnehåll

Neymar svarar på anklagelserna om rullandet i VM-gräset: "Kritiken mot mig var överdriven"

Neymar har gjort sig illa i VM-semifinalen. Belgiens Axel Witsel till höger.
Neymar har gjort sig illa i VM-kvartsfinalen. Belgiens Axel Witsel till höger. Neymar har gjort sig illa i VM-semifinalen. Belgiens Axel Witsel till höger. Bild: Yegor Aleyev / TASS / All Over Press Neymar

Brasiliens stora fotbollsstjärna Neymar var under VM hårt kritiserad för sina dramatiska reaktioner efter kontakt med motståndarspelare. Efter att besvikelsen lagt sig kommer han nu med svar. Människor kritiserar snabbare en spelare som foulas än en spelare som foular, säger Neymar.

Inte minst mexikanerna var förbannade på Neymar efter att han under matchens gång tog god tid på sig att vrida sig i gräset.

– Det här är en skam för fotbollen och ingen bra reklam för barn som sitter hemma och ser matchen på tv. Fotboll är en sport för män och inte för clowner, sade Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio.

Nu kommenterar Neymar själv anklagelserna hemma i Brasilien.

– Människor kritiserar snabbare en spelare som foulas än en spelare som foular, säger stjärnan till nyhetsbyrån AFP.

Han säger själv att han kan leva med responsen.

– Jag åkte till VM för att spela fotboll och besegra motståndaren, inte för att bli sparkad på. Kritiken mot mig var överdriven man jag är en stor kille. Jag är van vid att handskas med sådant här.

– Jag kan inte spela och döma samtidigt, men ibland önskar jag att jag kunde.

Smärtsam kvartsfinalförlust

Brasilien som tillhörde de starkaste VM-guldfavoriterna hade spelat klart efter 1–2-kvartsfinalförlusten mot Belgien. En förlust som tog hårt.

– Jag skulle inte vilja säga att jag aldrig vill spela igen, men jag ville inte se en boll eller se fotboll spelas.

Även nästa säsong spelar Neymar i den franska storklubben Paris Saint-Germain trots att rykten har placerat honom i Spanien och Champions League-vinnaren Real Madrid.

– De som kommer fram med dessa uppgifter verkar veta mer om mitt liv än jag själv. Jag tänker inte svara på den typen av frågor eftersom ingenting har hänt.

 • Bort med munkavlen - nu får tyska läkare säga att de utför aborter

  De får däremot inte ge mer detaljerad information om abort.

  Den tyska regeringen har enats i en stor tvistefråga, huruvida läkare får "göra reklam" för att de utför aborter. Förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater har länge motsatt sig en ändring av strafflagens paragraf 219a, men på torsdag blev det en kompromiss med socialdemokraterna.

 • Talman Risikko försvarar grundlagsexperterna: "De gör sitt jobb"

  Mötet med experterna var konstruktivt enligt Risikko.

  Bra och konstruktiva diskussioner, det konstaterade riksdagens talman Paula Risikko (Saml) efter mötet med grundlagsexperter på torsdag kväll. Enligt Risikko var alla på mötet eniga om att processen i riksdagen har skötts precis som den ska.

 • Känslosamt VM-brons till Mari Eide, som miste sin syster i somras: "Ida är med mig"

  Mari Eide gjorde VM-debut och vann ett brons i sprint.

  Skidsäsongen 2018-2019 har varit allt annat än lätt för norskan Mari Eide, som i slutet av sommaren förlorade sin syster i en tragisk sjukdomsattack. På den första VM-dagen tog Mari Eide ett överraskande VM-brons i Seefeld. "Det är en seger för hela familjen" säger Eide till SVT.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport