Hoppa till huvudinnehåll

Schüllers första mål i MLS visade vägen – Minnesota tog tredje raka segern

Rasmus Schüller slår ut med armarna
Rasmus Schüller har gjort sitt första mål i MLS. Rasmus Schüller slår ut med armarna Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Rasmus Schüller,Major League Soccer,Minnesota United FC

En perfekt bredsida invid stolpen gav Rasmus Schüller det första målet i den amerikanska proffsligan MLS. Schüller gjorde 1–0 då Minnesota Uniteds krossade Los Angeles FC på hemmaplan. Det var fint att se bollen gå in, säger Schüller efter matchen.

Rasmus Schüller fick inte till det under sin första säsong i MLS och Minnesota United. Skadeproblem och sparsamt med speltid gjorde att han i augusti förra året valde att återvända hem till HJK.

Efter ligaguldet med HJK åkte Schüller tillbaka till USA och där har han tagit för sig ordentligt den här säsongen. Han har spelat i samtliga ligamatcher utom en, då han var på landslagsuppdrag, och nu har han gjort sitt första mål.

Schüller gjorde Minnesota Uniteds första mål mot Los Angeles FC under natten till måndag finländsk tid. I den 25:e minuten spelade Darwin Quintero fram bollen till Schüller som rullade in den vid stolproten.

"Fint att se bollen gå in"

– Darwin är bra på att hålla bollen i straffområdet. Jag visste att om jag kom i andra vågen så skulle han hitta mig och det gjorde han. Det var fint att se bollen gå in, säger Schüller om sitt första ligamål på klubbens webbplats.

Los Angeles FC kvitterade omgående efter Schüllers fullträff men Minnesota United var det starkare laget i matchen. Minnesota vann till slut med hela 5–1 och laget tog därmed sin tredje raka seger.

Schüller fanns också med i förarbetet vid lagets femte mål som gjordes av Christian Ramirez. I den 66:e minuten byttes Schüller ut och ersattes av brassen Maximiliano.

Minnesota United ligger just nu på sjunde plats i den västra konferensen och laget har två poäng upp till Real Salt Lake på den sista slutspelsplatsen.

Läs mera:

”Jag vill visa att jag kan” – Rasmus Schüller tillbaka i Minnesota United

Efter att inte lyckats få till det ifjol i Minnesota United, återvände Rasmus Schüller till HJK under fjolårssäsongen. Nu är han tillbaka i Minneapolis och den här gången vill han visa vad han går för.

Läs också