Hoppa till huvudinnehåll

Endast fyra segrar den här säsongen – nu ska Isaksson hjälpa IFK Mariehamn ur krisen

Keaton Isaksson håller i bollen
Keaton Isaksson har gjort fyra mål för PS Kemi den här säsongen. Keaton Isaksson håller i bollen Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,Fotbollsligan,Palloseura Kemi Kings,Keaton Isaksson

Mittfältaren Keaton Isaksson förstärker nästjumbon IFK Mariehamn. Isaksson kommer till klubben från PS Kemi där han gjort fyra mål på 17 ligamatcher den här säsongen. Han har varit en av de bästa spelarna i PS Kemi denna säsong, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

IFK Mariehamn går riktigt tungt den här säsongen och laget kämpar för sin överlevnad i ligan. Med 14 matcher kvar att spela ligger laget på kvalplats – en poäng bakom TPS på säker mark.

”Grönvitt” har endast vunnit fyra matcher den här säsongen varav två sedan mitten av maj. För att försöka vända på skutan plockade man förra veckan in målvakten Igor Levtjenko och nu har man även skrivit kontrakt med mittfältaren Keaton Isaksson.

Sibbobördige Isaksson har den här säsongen spelat för jumbon PS Kemi och kontraktet sträcker sig över resten av säsongen samt även 2019.

– Vi är glada att vi kunnat knyta Keaton till oss. Han har varit en av de bästa spelarna i PS Kemi denna säsong. Vi är säkra på att han kommer att passa in bra både på plan och vid sidan om, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Keaton Isaksson har tidigare spelat i ligan för HIFK samt i division 1 för bland annat Ekenäs IF.

IFK Mariehamn meddelar också att man har förlängt kontraktet med mittfältaren Amin Nazari vars kontrakt skulle ha gått ut den sista juli. Kontraktet gäller nu säsongen ut.

Ålänningarna spelar följande ligamatch på söndag då tabellnian SJK kommer på besök till Mariehamn.

 • PSG säkrade ligatiteln – hedrade Notre Dame med specialdesignade tröjor

  Parisklubben vann franska ligan för andra året i rad.

  Paris Saint-Germain är franska ligamästare i fotboll. Det var klart redan innan man besegrat Monaco med 3–1 eftersom enda konkurrenten Lille tappat poäng. PSG-spelarna hedrade svårt skadade Notre Dame genom att ha en bild av katedralen på sina tröjor.

 • Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

  Testa dina kunskaper i vårt bildquiz!

  Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?

 • Fjärde raka för Cocks – vann baltiska ligan efter finalrysare

  Cocks besegrade ukrainska Zaporozhyes i finalen.

  Cocks är fortfarande herren på täppan i den baltiska handbollsligan. Riihimäkiklubben vann den internationella ligan för fjärde året i svit genom att besegra ukrainska ZTR Zaporozhyes med 23–22 i finalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport