Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland nästa för Koponen – klar för mästarklubben Bayern München

Petteri Koponen, basket
Petteri Koponen. Petteri Koponen, basket Bild: Matti Raivio / All Over Press Petteri Koponen

Petteri Koponen fortsätter sin karriär i Tyskland och Bayern München. Koponen har skrivit på för tre säsonger med den tyska mästarklubben. Klubbens framtidsplaner övertygade mig, säger Koponen i ett pressmeddelande.

För en dryg månad sedan blev det klart att Petteri Koponen inte kommer att fortsätta spela för den spanska storklubben Barcelona. Koponen spelade för Barcelona i två säsonger och hade en option för ytterligare ett år men den valde klubben att inte utnyttja.

Till hösten väntar ett nytt land och en ny liga för Koponen. Han har valt att skriva på för tre säsonger med Bayern München.

– Jag hade den förmånen att kunna välja mellan klubbar och Bayern drog det längre strået. Bayerns målsättning under de tre kommande åren är att bli en storklubb i Europa.

– Klubbens framtidsplaner övertygade mig. Jag ser fram emot den nya utmaningen och att flytta till München, säger Koponen i ett pressmeddelande.

Ingen flytt till NBA

Bayern München har hört till topplagen i Bundesliga det här årtiondet och klubben är regerande ligamästare. Ligatiteln gör att Bayern Müchen kommer att spela i Europaligan den kommande säsongen. Klubben har också fått ett wild card till ligan under åren 2019–2021.

I början av sommaren berättade Koponen att han bett sin agent kartlägga intresset i NBA och att han inte uteslutit spel där.

Koponen draftades sommaren 2007 av Philadelphia 76ers men hans NBA-rättigheter har sedan gått vidare till Portland Trail Blazers och Dallas Mavericks. Flytten till Bayern Müchen gör att han åtminstone för stunden får glömma spel i NBA.

Under sin tid i Barcelona vann Koponen en titel med klubben – spanska cupen den gångna säsongen.

Läs också