Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn gör sin tredje värvning på en vecka i hopp om att rädda ligakontraktet: "Vi har nu en mycket stark och bred trupp"

Hamed Coulibaly sparkar bollen.
Hamed Coulibaly flyttar till Mariehamn. Hamed Coulibaly sparkar bollen. Bild: Matti Raivio/All Over Press Hamed Coulibaly

IFK Mariehamn som ligger illa till i fotbollsligan har plockat in sitt tredje nyförvärv på kort tid. Den unga mittbacken Hamed Coulibaly, som under de senaste säsongerna har spelat för KuPS, ska hjälpa till att fixa nytt ligakontrakt.

I juli har IFK hunnit värva målvakten Igor Levchenko och mittfältaren Keaton Isaksson. Coulibaly blir därmed den tredje nya spelaren i laget.

I KuPS har den 21-årige ivorianen hunnit spela 56 ligamatcher. Kuopiolaget hyr ut Coulibaly till sin ligakonkurrent för den resterande delen av säsongen.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta en spelare av Hameds kaliber till grönvitt. Han är lång och stark med rutin av ligaspel i Finland under tre säsonger, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson på lagets webbplats.

– Vi känner att vi nu har en mycket stark och bred trupp inför avslutningen av säsongen.

Kämpar för kontraktet

I de elva senaste matcherna är IFK Mariehamns saldo 1–1–9, vilket endast har resulterat i fyra poäng.

I serietabellen parkerar IFK Mariehamn (15 poäng) på nedflyttningskvalplats, tre poäng före ligajumbon PS Kemi (12 poäng) och en poäng bakom TPS (16 poäng) på torr mark.

Se serietabellen på text-tv.

IFK:s nästa match spelas på söndag då SJK gästar Åland.

Är IFK Mariehamns ligaplats hotad?

Ja
60.9% (154 röster)
Nej
39.1% (99 röster)
Antal avgivna röster: 253