Hoppa till huvudinnehåll

Man drunknade i Närpes och polisen stoppade bilister påverkade av amfetamin – räddningsmanskapet i Österbotten har fullt upp i sommarhettan

Polisen alkoholtestar bilförare
Polisen alkoholtestar bilförare Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari alkometrar,alkotest

En man drunknade vid sommarstuga i Närpes. Två vattenskotrar kolliderade i Vörå. En motorcykel krockade med en skåpbil i Närpes och två män körde drogpåverkade i Vasa och Korsholm.

På tisdagseftermiddagen hittades en 75-årig man livlös i vattnet vid en sommarstuga i Närpes. Han hade gått ner till stranden för att simma 17-tiden och en stund senare hittades han i vattnet av de andra vid sommarstugan.

Räddningsverket kallades till platsen och mannen konstaterades livlös.

Enligt Mikael Appel vid Österbottens polisinrättning handlar det om en drunkning och det finns ingen misstanke till brott. Polisen hanterar fallet som en normal dödsorsaksutredning.

Testade positivt för amfetamin

En man körde drogpåverkad utan körkort i Vasa. Mannen, född 1981, misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och framförande av fordon utan behörighet.

Det var vid 23-tiden på tisdag kväll som mannen körde längs med Sunnanviksvägen påverkad av narkotika och utan giltigt körkort.

Mannen blåste noll i alkometern men snabbtestet för droger visade positivt resultat för amfetamin.

Drogpåverkad förare också i Korsholm

En annan man körde drogpåverkad och utan körkort i Korsholm. Mannen, född 1985, misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruka av narkotika och framförande av fordon utan behörighet.

Vid tiotiden på tisdag morgon körde mannen längs Korsholmsvägen påverkad av narkotika och utan giltigt körkort. Mannen blåste noll i alkometern men snabbtestet för droger visade positivt resultat för amfetamin.

Pojke flög av vattenskoter efter krock

Två vattenskotrar krockade i Vörå på tisdagseftermiddagen vid 18-tiden. En man, född 1976, kolliderade med en pojke född 2002 som hade med sig en passagerare, sin två år yngre lillebror.

Pojken flög av vattenskotern och klarade sig utan skador men passagerarens ben hamnade i kläm i kollisionen och enligt räddningspersonalen var benet brutet. Den äldre mannen klarade sig utan skador.

Motorcykel och skåpbil kolliderade i Närpes

En motorcykel krockade med en skåpbil i Närpes i samband med en omkörning på tisdag kväll vid 22-tiden.

En man, född 1985, körde paketbilen på Laplomvägen och svängde till vänster ut på riksväg 8, körde en bit varefter han svängde till vänster.

En man, född 1965, kom med motorcykel och skulle köra om skåpbilen men krockade i skåpbilens bakre del.

Motorcyklisten fördes till Vasa centralsjukhus för vård.

Läs också