Hoppa till huvudinnehåll

Vbl: Alla misstänkta i Laihelafallet är nu frisläppta

En polis och en polisbil syns delvis
Arkivbild. En polis och en polisbil syns delvis Bild: Emilia Malin/Yle Polis,Blåljus,brott,polisfordon,utryckningsfordon,Grov stöld

Alla de misstänkta i Laihelafallet har försatts på fri fot, skriver Vasabladet. På tisdagen släppte polisen den tredje person som varit misstänkt för dråp på en 60-årig kvinna.

Det var för två veckor sedan som en kvinna i Laihela hittades död i hemmet. Tre personer har varit misstänkta för dådet, offrets make, en 46-årig kvinna och en 63-årig man.

Dödsorsaken är inte känd, och polisen har hittills kunnat utesluta förgiftning eller en överdos, men säger att det kan vara fråga om kvävning.

Det var kvinnans make som hittade sin fru är livlös och slog larm när han kom hem tidigt på morgonen efter ett arbetsskifte.

När polisen anlände till platsen var ett fönster på ytterdörren krossat och i huset fanns en berusad, 63-årig man som är en bekant till maken.

Polisen har inte kommenterat varför den 46-åriga kvinnan är misstänkt.

Polisen säger att omständigheterna kring dödsfallet inte tyder på en naturlig död. Ärendet utreds fortfarande som dråp och polisen säger till Vasasbladet att man fortfarande har mycket teknisk bevisning att undersöka.