Hoppa till huvudinnehåll

Jarobekantingar förstärker SJK: ”Vi får in tre kvalitetsspelare”

Shahdon Winchester i Jaro
Shahdon Winchester gjorde 17 mål på 55 ligamatcher i Jaro. Shahdon Winchester i Jaro Bild: Juha Tamminen/All Over Press fotboll,FF Jaro,Shahdon Winchester

SJK från Seinäjoki har förstärkt laget med Shahdon Winchester, Peter Opiyo och Denys Oliynyk. Winchester och Opiyo har ett förflutet i Jaro där de spelade under Alexei Eremenkos ledning.

Året säsong i fotbollsligan har varit väldigt dyster i Seinäjoki. Topptippade SJK inledde säsongen svagt och redan i maj fick tränaren Tommi Kautonen gå.

Alexei Eremenko tog över men ännu har han inte lyckats vända på skeppet. SJK har bara vunnit tre av tolv matcher med Eremenko på bänken och laget ligger just nu på nionde plats i tabellen.

För att försöka få lite fart på laget har SJK nu värvat Shahdon Winchester, Peter Opiyo och Denys Oliynyk. Samtliga tre spelare har skrivit på för resten av säsongen och i kontraktet finns också en option för nästa år.

– Jag är säker på att vi har fått in tre kvalitetsspelare och samtidigt ska det bli en veckarklocka för laget. Vi planerar också redan för nästa år och dessa spelare är inte här endast för resten av säsongen.

– Peter och Shahdon är bekanta för mig sedan tiden i Jaro. Redan då ville jag fortsätta jobba med dem men Jaros öde är att hitta bra spelare som sedan lämnar på grund av ekonomiska svårigheter, säger SJK:s tränare Alexei Eremenko på klubbens webbplats.

Winchester var en pålitlig målskytt under sina två säsonger i Jaro. På 55 ligamatcher stod han för 17 fullträffar. Opiyo spelade i sin tur 51 matcher för Jaro mellan 2014 och 2016.

Denys Oliynyk har tidigare spelat med Alexei Eremenko junior i Metalist Charkiv och har även erfarenhet från den holländska och tyska ligan.

SJK skriver att man försöker få alla papper i skick så att trion kan spela i söndagens bortamatch mot IFK Mariehamn.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport