Hoppa till huvudinnehåll

Kampen om ligaplatsen tätnar – HIFK tappade segern efter försvarstabbe

Jukka Halme och Pekka Sihvola i HIFK
Jukka Halmes och Pekka Sihvolas HIFK kryssade mot JJK. Jukka Halme och Pekka Sihvola i HIFK Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,HIFK Fotboll,Jukka Halme,Pekka Sihvola

Två mål av Tuomas Mustonen i den första halvleken såg ut att räcka för HIFK mot bottenlaget JJK. Men i den andra halvleken tappade laget allt sitt spel och JJK kvitterade efter en rejäl miss av Jarkko Lahdenmäki.

HIFK kunde ha fått en lucka på fyra poäng till tabelltvåan KPV om man skulle ha besegrat nästjumbon JJK på hemmaplan i kväll. Länge såg det ut att bli tre poäng men JJK kvitterade i den 82:a minuten och matchen slutade 2–2.

HIFK var det klart bättre laget i den första halvleken och Tuomas Mustonen var glödhet i anfallet. Mustonen gav HIFK ledningen i den trettonde minuten då han dök upp på Jani Bäckmans låga inlägg och prickade in 1–0.

Mikko Ala-Porkkunen kvitterade för JJK några minuter senare men Mustonen såg till att HIFK fick gå till pausvila i ledning. Mustonen sprang ifrån gästernas försvar och skickade in 2–1 i den 39:e minuten.

Först ribbträff sedan mål

Så länge så allt bra ut för tabellettan HIFK men i den andra halvleken tappade man allt. Spelarna såg stundtals loja ut och då bjöd man in JJK i matchen.

I slutet av matchen pressade gästerna på för en kvittering och det gav utdelning. Först hade laget en boll i ribban men i den 82:a minuten kom kvitteringsmålet.

Jarkko Lahdenmäki misslyckades fullständigt då han skulle rensa bort bollen i straffområdet. Jasin Abahassine fick en gratischans och skickade in kvitteringen.

Kryss för andra matchen i rad betyder att HIFK nu toppar tabellen med två poäng före KPV och tre före Ekenäs IF.

Resultat:

HIFK – JJK 2–2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport