Hoppa till huvudinnehåll

NHL- och KHL-meriterad anfallare fastnade i HIFK:s nät

Lucas Lessio i Montreal Canadiens
Lucas Lessio i Montreal Canadiens Bild: Steve Kingsman/Icon Sportswire NHL,ishockey,Lucas Lessio

Helsingfors IFK meddelade på fredagen att laget skrivit kontrakt med kanadensaren Lucas Lessio. Den 25-årige anfallaren spelade i fjol för Dinamo Riga och Kunlun Red Star i KHL.

Kontraktet med Lucas Lessio gäller för säsongen 2018–2019. Förra säsongen stod han för 2+1=3 på 13 matcher för Dinamo Riga och 6+3=9 på 29 matcher för Kunlun Red Star.

– Lessio är snabb och har ett bra skott. Han har egenskaper som vi letade efter och han ville komma till Finland och IFK, säger sportchefen Tobias Salmelainen på klubbens webbplats.

Föregående säsong, 2016–2017, spelade Lessio också för två klubbar, Medvescak Zagreb samt Örebro HK. I Medvescak noterades han för hyfsade poäng (12+10=22 på 40 matcher), men i Örebro blev det bara två mål på åtta matcher.

Innan sejouren i öst spelade Lessio hemma i Nordamerika. Han har gjort 41 NHL-matcher för Arizona Coyotes och Montreal Canadiens. I AHL har han spelat 165 matcher och stått för 108 poäng.

Henrik Koivisto och Imari Pitkänen kommer också att spela med tryout-kontrakt under två och en halv månad. Pitkänen spelade förra säsongen för Jukurit medan Koivisto inledde i samma klubb men flyttade sedan vidare till KooKoo.

– Under sommaren kom det några skador och dessa kontrakt för att vi på måndag kan börja träna med en komplett trupp, säger Salmelainen.

HIFK har nu kontrakt med 33 spelare men man letar fortfarande efter en center och en back.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport