Hoppa till huvudinnehåll

Tätt i täten av Jyväskyläs VM-rally – Latvala har grepp om en pallplats

Ott Tänak kör i Jyväskylä
Ott Tänak har kopplat ett litet grepp om segern i Jyväskylä. Ott Tänak kör i Jyväskylä Bild: Lehtikuva Rally,Ott Tänak,Finska rallyt

Det ser ut att bli en tvekamp mellan Ott Tänak och Mads Östberg om segern i VM-rallyt i Jyväskylä. Efter den andra dagens specialsträckor är det esten Tänak som har en liten ledning. Jari-Matti Latvala har 23 sekunder upp till täten.

Ott Tänak har aldrig vunnit Jyväskyläs VM-rally men då elva av totalt 23 specialsträckor är körda ligger han bäst till i sammandraget. Tänak kämpar i första hand om segern med Mads Östberg och under den andra dagen har de turats om att ha ledningen.

Avståndet mellan de båda förarna var som minst nere i en tiondel men under dagens sista specialsträckor gjorde Tänak ett litet ryck. Inför lördagen leder han med 5,8 sekunder före Östberg.

– Jag gav allt jag hade i dag. Min startposition var inte den bästa så jag var tvungen att ta det till max för att få ett bättre utgångsläge i morgon, säger Tänak efter dagen sista specialsträcka.

Suninen fick problem med bromsarna

Bakom Tänak och Östberg ligger Jari-Matti Latvala bäst till för den sista pallplatsen. Latvala har 23 sekunder upp till Tänak och tretton ner till fyran Hayden Paddon.

– Det är en bra position. I morgon kommer det att bli en mer utmanade dag och jag måste vara fokuserad, säger Latvala.

Teemu Suninen är näst bästa finländare på femte plats, 46,1 sekunder efter Tänak. På dagens sista specialsträcka fick Suninen problem med bromsarna och tappade tio sekunder på Tänak.

– Jag hade tur att jag inte kraschade, säger Suninen.

Esapekka Lappi stötte på problem tidigt under den andra dagen och ligger nu på åttonde plats i sammandraget.

VM-rallyt i Jyväskylä fortsätter med åtta specialsträckor på lördag.

Resultat, SS11/23:

1. Ott Tänak Toyota 1.04.14,9
2. Mads Östberg Citroen +5,8
3. Jari-Matti Latvala Toyota +23,1
4. Hayden Paddon Hyundai +36,4
5. Teemu Suninen Ford +46,1
6. Sebastien Ogier Ford +58,9
7. Elfyn Evans Ford +1.01,4
8. Esapekka Lappi Toyota +1.01,4

Läs också

Nyligen publicerat - Sport