Hoppa till huvudinnehåll

TPS värvade amerikansk back: "Jag valde TPS för jag vill vinna"

Joe Piskula spelade i fjol i Leksands IF.
Joe Piskula spelade säsongen 2016–2017 i Leksands IF. Joe Piskula spelade i fjol i Leksands IF. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Svenska hockeyligan,Leksands IF,Joe Piskula

Ishockeyklubben TPS har förstärkt sina bakre led i form av den amerikanske backen Joe Piskula, som ansluter till Åboklubben från Ilves.

Förra säsongen spelade den 34-årige amerikanen Joe Piskula i Tammerforsklubben Ilves där han gjorde 50 matcher i vilka han stod för två mål och gav fyra assist.

Piskula är en 191 centimeter lång och 93 kilogram tung back som rör sig bra i förhållande till sin storlek, något som klubbens sportchef Antero Niittymäki uppskattar.

– Joe är en stor och rörlig back som fick rejält med speltid i fjol i Ilves. Han hämtar med sig erfarenhet och ledarskap, säger Niittymäki på TPS webbplats.

Förutom en säsong i Finland och en i Leksand i Sverige har Piskula en lång karriär i Nordamerika bakom sig. 13 NHL-matcher har det blivit, samt totalt över 600 matcher i AHL. Nu ser han fram emot en framgångsrik säsong i Åbo.

– Jag suktar efter framgång och jag valde TPS för jag vill vinna. En ny säsong i en ny omgivning och en anrik organisation låter väldigt bra, säger Piskula på TPS webbplats.

Piskula ser sig som en ledande tvåvägsback, som inte räds det fysiska spelet.

– Allt börjar från försvarandet av det egna målet, men visst måste en back också kunna spela framåt. Som 34-åring vill jag hämta med mig rätt slags ledarskap till laget.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport