Hoppa till huvudinnehåll

Rasande fans totalsågar NHL-mästarna efter Tom Wilsons nya megakontrakt – retstickan får ”en miljon per poäng”

Tom Wilson spelar ishockey.
Domarna har fullt upp med Tom Wilson. Tom Wilson spelar ishockey. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Tom Wilson

De regerande Stanley Cup-mästarna Washington Capitals har undertecknat ett sexårigt kontrakt med den både populära och kontroversiella spelaren Tom Wilson. Men att lönen ligger på 5,17 miljoner dollar per år retar upp fansen – lindrigt sagt.

Den gångna säsongen gjorde ytterforwarden 35 poäng på 78 matcher för Capitals och det var eget rekord. I slutspelet gjorde han 15 poäng på 21 matcher och stal inte minst rubrikerna med sina hårda tilltag. Tacklingen på Jonathan Marchessault i finalserien var en het potatis då.

Hoppa över Twitterpostning

– Tom är en unik spelare i den här ligan för han spelar fysiskt, leder genom exempel och bidrar på varje tänkbart sätt. Han är 24 år gammal och är på väg att nå sin bästa tid – vi tror att han kommer bli allt bättre som spelare, säger Capitals general manager Brian MacLellan på NHL:s webbplats.

Hur ser du på det här kontraktet?

Tiden får utvisa.
43.1% (116 röster)
Dumt.
40.1% (108 röster)
Smart.
16.7% (45 röster)
Antal avgivna röster: 269

Många håller med om att Wilson är en viktig spelare men att Capitals ska punga ut med över 30 miljoner dollar de kommande sex åren är på tok för mycket, eller ”en miljon per poäng”, som signaturen NiclasDrugge skriver på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Finns också förstående röster

Inte alla skriker i kör. Signaturen EdFrankovic påminner supportrarna om hur eftertraktad Wilson är som spelare. Kanadensaren draftades som 16:e spelare av Capitals 2012.

Hoppa över Twitterpostning

Capitals vann Stanley Cup efter att ha slagit Vegas Golden Knights med 4–1 i finalserien.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också