Hoppa till huvudinnehåll

CSKA vill ha Roman Eremenko tillbaka efter dopningsavstängningen: ”Men det är inte bara upp till oss”

Roman Eremenko, CSKA Moskva, oktober 2015.
Roman Eremenko. Roman Eremenko, CSKA Moskva, oktober 2015. Bild: EPA / All Over Press roman eremenko

I början av oktober har Roman Eremenko avtjänat sin dopningsavstängning. Om hans tidigare klubb CSKA Moskva får som de vill kommer mittfältaren då att göra comeback i laget. Men inget är ännu klart, påminner klubbens direktör.

Det var hösten 2016 som en dopningsbomb damp ner i Fotbollsfinland. Roman Eremenko, landslagets stjärna nummer ett, hade åkt fast för kokain i samband med en Champions League-match och stängdes av i två år.

Nu är ”Roma” på väg tillbaka. Var någonstans mittfältaren ska spela i höst är ändå oklart.

Ett alternativ: CSKA Moskva.

– Jag skulle verkligen vilja se honom tillbaka i laget, men det är inte bara upp till oss, säger klubbens direktör Roman Babajev till sajten Sports.ru.

Roman Babajev.
Roman Babajev. Roman Babajev. Bild: Sergei Bobylev/TASS/All Over Press porträtt,roman babajev

Eremenko har också kopplats till ryska klubbar som Spartak Moskva med lillebror Sergei, Lokomotiv Moskva och Krasnodar. Något, som pappan Alexei Eremenko senior också bekräftade för Yle i samband med de senaste ryktena om en comeback i CSKA.

Enligt den ryska sajten Championat ska Eremenko dessutom ha fått in lukrativa offerter från Kina samt väckt någon form av intresse i Italien.

"Hoppas han fattar rätt beslut"

Men åtminstone Babajev hoppas på att Roman återvänder till CSKA, som så sent som i går kväll vann den ryska supercupen efter att ha besegrat lokalrivalen Lokomotiv med 1–0 i finalen i Nizhny Novgorod.

– Både Roman och hans agent vet att vi vill ha honom i CSKA. Allt ska bli klart inom kort. Jag hoppas att Roman fattar rätt beslut och att han fortsätter att göra det han älskar; att göra mål, att spela fram sina lagkamrater. Var han gör det? Det återstår att se, säger Babajev.

Varken Eremenko själv eller hans agent Marco Trabucchi har kommenterat ryktena offentligt. Eremenko själv har inte uttalat sig alls om dopningsavstängningen.

I juni gav spelaren sin första intervju efter avstängningen då han kommenterade sitt träningsprogram för Österbottens tidning.

Läs också