Hoppa till huvudinnehåll

Tre människor skadades allvarligt när två fritidsbåtar krockade i Nagu

Två fritidsbåtar kolliderade i Nagu. Sjöbevakningens fartyg har parkerat bredvid den större båten på olycksplatsen.
Två fritidsbåtar kolliderade i Nagu på söndagen. Två fritidsbåtar kolliderade i Nagu. Sjöbevakningens fartyg har parkerat bredvid den större båten på olycksplatsen. Bild: Gränsbevakningsväsendet skador,Nagu,olyckor vid vatten,Innamo,Sjöbevakningen (Finland),Gränsbevakningsväsendet,fartygsolyckor

Tre människor skadades allvarligt då två fritidsbåtar kolliderade norr om Nagu på söndagseftermiddagen.

En omkring 15 meter lång motorbåt och en aluminiumbåt med utombordsmotor kolliderade kring klockan 16 i en farled mellan Nagu och ön Innamo.

- Båda båtarna hade tre passagerare, två vuxna och en yngre person, säger utredningsledaren kaptenlöjtnant Jari Nieminen från brottsutredningsenheten vid Västra Finlands sjöbevakningssektion.

Hoppa över Twitterpostning

De tre personerna som färdades i den mindre båten skadades i olyckan. De fördes med två olika helikoptrar till Åbo universitetssjukhus.

I den mindre båten fanns också hundar, men de skadades inte.

Olycksorsaken oklar

Orsaken till kollisionen är oklar. Fallet utreds nu av brottsutredningsenheten vid Västra Finlands sjöbevakningssektion.

Utredningsledaren säger att olyckan inträffade i en farled där sikten är god.

- Olyckan skedde på en ganska öppen plats, så sikten var bra. I det här skedet vet vi ännu inte vem som borde ha väjt, säger Nieminen

Under söndagskvällen har sjöbevakningssektionen förhört den ena föraren och gjort en preliminär teknisk utredning på olycksplatsen.

En aluminiumbåt har varit med om en olycka till havs, där en större båt kört in i styrbordssida på båten. Den dras upp på en trailer efter olyckan.
Den mindre båten dras upp på en trailer efter olyckan. En aluminiumbåt har varit med om en olycka till havs, där en större båt kört in i styrbordssida på båten. Den dras upp på en trailer efter olyckan. Bild: Gränsbevakningsväsendet Nagu,Innamo,Fritidsbåt,fartygsolyckor,olyckor,Sjöolycka,olyckor vid vatten

Gränsbevakningsväsendet skriver i ett pressmeddelande att alkohol inte fanns med i bilden.

Båda båtarna fick skador, och bogserades till sjöbevakningsstationen i Nagu för att undersökas.

Enheter från Västra-Finlands sjöbevakning, polisinrättningen i Sydvästra Finland, Finlands sjöräddningssällskap, Gränsbevakningens dejourerande sjöräddningshelikopter, FinnHems20 från Åbo och akutvårdare deltog i räddningsoperationen.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes