Hoppa till huvudinnehåll

Eetu Heinos badminton-VM över direkt – taiwanesiska världssjuan för tufft motstånd

Eetu Heino.
Eetu Heino. Eetu Heino. Bild: Robert Perry / EPA-EFE / All Over Press Eetu Heino

Badminton-VM körde igång på måndagseftermiddagen för finländarnas del då Eetu Heino ställdes mot Chou Tien Chen från Taiwan. Förhandsfavoriten Chou hade inga som helst problem att fixa avancemanget.

– Det ska bli intressant att mäta oss med världstoppen, men visst kunde det ha gjorts i den andra omgången lika väl.

Det konstaterade landslagstränaren Anu Nieminen redan inför badminton-VM. Att Eetu Heino, 85:a på världslistan, ställdes mot världssjuan Chou Tien Chen redan i den första omgången var inte direkt en gynnsam lottning.

På planen visade sig farhågorna vara sanna. Siffrorna: 21-9, 21-9 – och matchen var över efter bara en halvtimme. Chou, som så sent som i fjol rankades som fyra på världslistan, var klart bättre i kinesiska Nanjing.

– Det är inte många gånger jag har känt mig lika desperat på planen, säger Heino, som sedan början av juli representerat fostrarföreningen Pargas Badminton igen, i ett pressmeddelande från badmintonförbundet.

– Hallen var väldigt långsam, vilket inte alls passade Eetus aggressiva spelstil. Det, kombinerat med att motståndarens försvarsspel var av världsklass gjorde det till en utmanande match, analyserar i sin tur Heinos tränare Lasse Lindelöf.

Badminton-VM fortsätter på tisdag och då inleder också Kalle Koljonen, 75:a på världslistan, sin turnering. 24-åringen, som för bara en vecka sedan tog sig till åttondelsfinal i ryska öppna, möter 15:erankade Tommy Sugiarto från Indonesien.