Hoppa till huvudinnehåll

Europeiskt motstånd lockar i Helsingfors – lapp på luckan inför HJK:s returmatch i CL-kvalet

Klauss kämpar om bollen i kvalmatchen mot Bate Borisov
HJK spelade 0-0 mot Bate Borisov i den första matchen på bortaplan. Klauss kämpar om bollen i kvalmatchen mot Bate Borisov Bild: All Over Press fotboll,HJK Helsingfors,FK BATE Borisov,João Klauss De Mello

Allt är fortfarande öppet inför returmatchen mellan HJK och Bate Borisov i kvalet till Champions League. Det har lett till ett stort tryck på biljetterna. Nu är det slutsålt rapporterar Helsingin Sanomat.

HJK fick med sig ett gynnsamt resultat från bortamötet med vitryska Bate Borisov i den andra kvalomgången till Champions League förra veckan.

Trots att HJK var ordentligt tillbakapressat i den första halvleken klarade man av att hålla nollan och matchen slutade oavgjort.

Returen spelas på Tölö fotbollsstadion på onsdag kväll och biljetterna har gått åt som smör i solskenet. Helsingin Sanomat rapporterar att det nu är slutsålt.

– Det kan finnas några ströplatser kvar. En del vip-pakter finns fortfarande men de går åt hela tiden, säger HJK:s viceordförande Kari Haapiainen till tidningen.

Tölö fotbollsstadion har en kapacitet på 10 770 åskådare.

Om HJK slår ut Bate Borisov i kvalet så väntar antingen Qarabag från Azerbajdzjan eller albanska FK Kukesi i den tredje omgången. Om Bate Borisov går vidare väntar kval till Europa League för HJK:s del.

  • Ministrarna i Ålands landskapsregering är utsedda

    De nio ministrarna presenterades på onsdagen.

    Ålands lantråd Veronica Thörnroos (C) presenterade de ministrar som ska sitta i hennes regering. Några politiska sakfrågor ville hon dock inte presentera än, utan väntar tills regeringsprogrammet är klart.

  • Arbetskonflikt under uppsegling också bland högre tjänstemän

    Övertidsförbud råder i en månads tid.

    Fackförbundet för de högre tjänstemännen YTN har utfärdat övertidsförbud inom vissa branscher för att sätta fart på kollektivavtalsförhandlingarna som har stampat på stället i flera veckor. YTN befarar att de bästa krafterna flyttar utomlands om inte lönerna höjs.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport