Hoppa till huvudinnehåll

Neymar erkänner att han överdrev i VM – lovar att skärpa sig i framtiden

Neymar ligger i gräset
Neymar ligger i gräset Bild: /All Over Press FIFA:s fotbolls-VM 2018,fotboll,Neymar

Brasiliens stora stjärna Neymar blev inte enbart ihågkommen för sina mål i sommarens VM. I gruppspelet var han den spelare som låg mest i gräset och han fick mycket kritik för sina filmningar. Jag har accepterat kritiken, säger han i brasiliansk tv.

Brasilien kom till VM i Ryssland som den största medaljfavoriten men det blev inget sjätte guld för landet. Turneringen tog slut redan i kvartsfinalen då laget föll mot med 1–2 mot Belgien.

Under turneringen uppmärksammades Neymar för sina många filmningar och efter hemkomsten till Brasilien tyckte han att kritiken var överdriven. Några veckor senare har han ändrat sig.

Neymar berättar i en reklamfilm som sändes i brasiliansk tv på söndagen att han nu ser på kritiken och händelserna i VM med andra ögon.

– Ni kanske tror att jag överdriver, och emellanåt gör jag det. Men sanningen är att jag lider på planen. Då vi föll ut ur VM krossades jag. Det gör mer ont än då någon trampar på min opererade vrist.

– Jag har accepterat kritiken. Jag tittade mig själv i spegeln, jag har rannsakat mig och blev en ny man. Jag har fallit men endast de som faller kan komma på fötter igen, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Besviken Neymar.
Neymars Brasilien åkte ur VM i kvartsfinalskedet. Besviken Neymar. fotboll,Neymar,FIFA:s fotbolls-VM 2018

Kan inte hantera frustrationen

Under VM valde Neymar ofta att nobba medias frågor vilket han också fick kritik för. Bland annat efter förlusten mot Belgien pratade han endast om VM-sortin på sociala medier.

– När jag går i väg utan att ge intervjuer är det inte för att jag endast vill ha hyllningar. Om jag är oartig så är det inte för att jag är en bortskämd unge.

– Jag har ännu inte lärt mig att handskas med frustration eller att göra fansen besvikna, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport