Hoppa till huvudinnehåll

Wasaline hade sin miljonte resenär – vd: "Visar att vi är på rätt väg"

Wasalines miljonte passagerare Johanna Jakobsson står med blommor i handen. Till vänster vd Peter Ståhlberg, till höger kapten Johannes Sjöholm.
Vd Peter Ståhlberg, passagerare Johanna Jakobsson och kapten Johannes Sjöholm. Wasalines miljonte passagerare Johanna Jakobsson står med blommor i handen. Till vänster vd Peter Ståhlberg, till höger kapten Johannes Sjöholm. Wasaline

På måndag morgon blev Sundsvallbon Johanna Jakobsson glatt överraskad när hon steg ombord som Wasalines miljonte resenär. Wasalines vd Peter Ståhlberg tror att nästa miljon kommer snabbare än den första.

– Det var en rolig överraskning som jag inte alls var förberedd på, säger Johanna Jakobsson om uppvaktningen hon fick när hon steg ombord.

På plats var Wasalines vd Peter Ståhlberg, kapten Johannes Sjöholm och maskoten Wenni.

– Jag fick blommor och en tavla. Vi fick brunch på båten och fick träffa kaptenen där han styr, berättar Jakobsson.

Stigande passagerartrend

Wasalines vd Peter Ståhlberg ser det uppnådda passagerartalet som en milstolpe.

– Det känns bra! Det är roligt att visa att trafiken behövs. En stor mängd av våra passagerare utnyttjar fartyget i arbetsärenden, de jobbar på andra sidan Kvarken, säger Ståhlberg.

Enligt Ståhlberg har Wasaline haft en stigande passagerartrend ända sedan fartyget började trafikera 2013.

– Det här året har vi haft rekordmånga passagerare varje månad. Jag är övertygad om att det inte tar fem år tills vi har nästa miljonte passagerare.

Ståhlberg ser det uppnådda passagerarantalet också som en bekräftelse på att rederiet har lyckats.

– Det visar att vi är på rätt väg. Föregående rederi nådde ju aldrig upp till de här volymerna.

Ståhlberg tror att anledningen till att Wasaline har lyckats bättre än tidigare rederier är att de helt enkelt har en bra produkt.

– Vi är måna om att ha en bra standard på mat och underhållning, vi är jordnära och barnvänliga samt har en ypperlig personal. Vi är ett litet rederi där alla blåser åt samma håll.

Läs också