Hoppa till huvudinnehåll

Hundratals demonstrerar mot burkaförbudet i Danmark

"Mina kläder, mitt val", lyder demonstranternas budskap i Köpenhamn där de protesterar mot det nya danska burkaförbudet.
Demonstranter mot den nya danska lagen håller upp en skylt där det står: "Mina kläder, mitt val." "Mina kläder, mitt val", lyder demonstranternas budskap i Köpenhamn där de protesterar mot det nya danska burkaförbudet. demonstrationer,Danmark

Hundratals danska medborgare samlades i centrala Köpenhamn för att protestera mot landets nya lag - ett förbud på ansiktstäckande slöjor och huvudbonader.

Den som bryter mot förbudet riskerar att få böter på ettusen danska kronor. Vid upprepade brott mot förbudet höjs bötesbeloppet.

Demonstration ordnad av For Frihed som stöder burkaförbudet.
Förbudet fick även stöd på gatorna av en demonstration som ordnats av For Frihed. Demonstration ordnad av For Frihed som stöder burkaförbudet. Danmark

Förbudet omfattar plagg som burka och niqab som används av muslimska kvinnor, men inkluderar också konstgjorda skägg, masker och huvor som täcker ansiktet.

Demonstranter protesterar mot danskt burkaförbud.
Demonstranter protesterar mot danskt burkaförbud. burka,niqab,Danmark

Nu haglar anklagelserna mot regeringen in. Många hävdar att regeringen bryter mot kvinnors rätt att klä sig hur de vill.

Demonstranter protesterar mot danskt burkaförbud.
Demonstranter protesterar mot danskt burkaförbud. Danmark,burka,niqab

Den nya lagen röstades igenom i maj men trädde i kraft på onsdag.

Danska demonstranter protesterar mot burkaförbud.
Danska demonstranter protesterar mot burkaförbud. niqab,burka,Danmark

Demonstranterna, klädda i niqab och burka, marscherade från Köpenhamns centrala distrikt Norrebro till utkanten av staden.

Kvinnor med ansiktsslöjor protesterade mot det danska burkaförbudet i Köpenhamn.
Kvinnor med ansiktsslöjor protesterade mot det danska burkaförbudet i Köpenhamn. Danmark,burka,niqab

- Vi är här för att framföra ett budskap till regeringen att vi inte böjer oss för diskriminering och en lag som specifikt riktar sig mot en religiös minoritet, säger en demonstrant till Reuters.

Läs också