Hoppa till huvudinnehåll

Lyriska TPS-ikonen Tomi Kallio blir spelarscout: ”Fantastiskt att få jobba för den här kära klubbens framtid”

Tomi Kallio
Tomi Kallio vill hjälpa TPS också i framtiden. Tomi Kallio Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Tomi Kallio,FM-ligan i ishockey,idrott,tredjepersonsskjutare

Han tänkte på det ibland under karriären, medger Tomi Kallio. Nu har det blivit verklighet: TPS-ikonen fortsätter i klubben som spelarscout från och med i dag.

– Det är fantastiskt att få fortsätta med ishockeyn och i synnerhet att få jobba för den här kära klubbens framtid, säger Kallio på TPS webbplats.

– Jag tänkte på det här nu och då under karriären, säger han.

Kallio kommer bland annat att hålla ett öga på spelare runtom i Europa.

– Jag tror att mina kontakter och min kunskap är till nytta för TPS när spelarprofiler byggs upp för framtiden, säger Kallio, som var självskriven kapten i TPS de tre senaste säsongerna.

Före det representerade han Frölunda och Växjö Lakers flera år i Sverige. Kallio har också spelat i NHL – främst för Atlanta Thrashers i början av 2000-talet.

Klubbledningen mer än nöjd

Också på kontorsnivå i TPS är minerna glada. Sportchefen Antero Niittymäki ser fram emot samarbetet:

– Det är fint att få med ”Tomppa” i teamet. Han har enorm erfarenhet från Nordamerika, Europa och internationell ishockey i största allmänhet, säger Niittymäki.

– Det senaste året har vi pratat mycket om ishockey och olika spelartyper och vi tänker på liknande sätt. Det var ett lätt beslut att starta ett samarbete.

Kallio lade av efter mer än 20 år på toppnivå efter bronsmatchen mot HIFK i våras.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport