Hoppa till huvudinnehåll

OS-mästaren Kikkan Randall har inlett kampen mot cancern – rakade av allt hår: "Inte så dramatiskt som jag föreställde mig"

Jessica Diggins och Kikkan Randall körde lagsprint tillsammans.
Jessica Diggins och Kikkan Randall vann OS-guld i parsprint i vintras. Jessica Diggins och Kikkan Randall körde lagsprint tillsammans. Bild: imago/Sven Simon/ All Over Press Jessica Diggins,Kikkan Randall

Den 35-årige OS-guldmedaljören i längdåkning, Kikkan Randall, har påbörjat sin cancerbehandling. I samband med att håret började falla av beslöt hon att raka bort allt. "Jag ska omfamna den så bra jag kan", säger Randall om sin nya frisyr i sin videoblogg.

I juli kom chockbeskedet för den 35-årige olympiska guldmedaljören i längdåkning, Kikkan Randall. Hon hade drabbats av bröstcancer. Rätt snabbt börjades behandlingen får att få bukt med sjukdomen.

På hennes videoblogg kan man dagligen följa med stjärnans framsteg under behandlingen.

Efter att kemoterapin inleddes började Randalls hår falla av som en följd av cellgifterna. Då tog hon beslutet att låta raka av allt. Hon försöker sitt bästa för att vänja sig.

– Det var inte heller så dramatiskt som jag föreställde mig. Detta är ett stort steg, för det här är en verkligt stor fysisk förändring men jag ska omfamna den så bra jag kan, säger Randall i sin viedoblogg.

Randall vann OS-guld i Pyeongchang i år i parsprint tillsammans med Jessica Diggins. Hon har även flera VM-medaljer och pallplaceringar i världscupen.

Öppna Instagram-inlägget