Hoppa till huvudinnehåll

Det bådar gott för invånarna i Nådendal och Reso - senaste vattenproven rena

Ett vattenglas.
Vattenproven rena, men vattnet ska fortsättningsvis kokas i 5-10 minuter. Ett vattenglas. Bild: Mostphotos vatten

På torsdag eftermiddag meddelar man från Reso stad att även det andra vattenprovet är rent från skadliga mikrober. Uppmaningen att koka vattnet är ändå fortsättningsvis i kraft.

Man hoppas kunna häva kokningsuppmaningen på fredag.

Enligt Minna Heikkilä vid Reso stad skall vattnet användas måttligt under hela veckoslutet vilket beror på att man hoppas kunna ta i bruk huvudlinjen för vattnet på fredag.

Då hoppas man att vattnet även från dessa rör är rena och trycket måste vara tillräckligt för att man ska få det att fungera.

Det är regionförvaltningsverket som gör beslut om när man kan sluta koka vattnet. Man antar att vattenläget normaliseras i Reso på fredag. Människor i området uppmanas att vara uppmärksamma på myndigheternas fortsatta besked.

Vattenutdelningspunkterna är fortsättningsvis öppna som tidigare. Såväl dricksvattnet och vattnet för matlagning bör kokas i 5-10 minuter tillsvidare.

 • Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

  Jakobstadsmusikern fortfarande etta.

  Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?

 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

  Aktuell med ny musik i Vegatoppen.

  Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland