Hoppa till huvudinnehåll

Det här veckoslutet hittar varje västnylänning ett evenemang att gå på

En man lyfter upp en kvinna på en scen i en dans. mannen bär svarta byxor och en skjorta och kvinnan har en vit klänning med rött skärp. De tittar varandra i ögonen. I bakgrunden syns ett högt mörkt hus.
Birk Lerviks och Vilma Eklöv spelar huvudrollerna i West side story på Rasebrogs sommarteater. Pjäsen ges ännu ett par gånger. En man lyfter upp en kvinna på en scen i en dans. mannen bär svarta byxor och en skjorta och kvinnan har en vit klänning med rött skärp. De tittar varandra i ögonen. I bakgrunden syns ett högt mörkt hus. Bild: Anna Björkqvist / Yle West Side Story,Raseborg,sommarteatrar,Snappertuna,Raseborgs slott,skådespelare,vilma eklöv

Under veckoslutet ordnas en massa evenemang i Västnyland. Det finns någonting för alla, för såväl kultur- som sportintresserade.

Ett axplock ger vid handen att det verkligen ordnas någonting för envar i regionen.

Sommarteatern i Raseborg har ännu ett par föreställningar kvar av West side story, medan Viimeinen patruuna får sin premiär vid Svartå slotts sommarteater.

Vilma Eklöv som spelar huvudrollen i West side story berättar att den kvällsföreställning som hölls för en tid sedan blev en succé.

- Visst känns det vemodigt att det här projektet snart tar slut, säger Eklöv.

Tommy Haakana spelar huvudrollen som Hjalmar Linder i Viimeinen patruuna – Sista patronen.

- Hjalmar Linder representerade ett slags nytänkande på sin tid. I dagens läge tror jag han skulle få en hel del till stånd, småskrattar Haakana.

Sport och rockmusik

I fotbollens division 1 spelar Ekenäs IF:s herrlag mot AC Kajaani på Centrumplan i Ekenäs på lördagen.

Kappseglingen Barösund runt seglas på lördagen. I seglingstävlingen som ordnas för tredje gången deltar 53 båtlag vilket är nytt deltagarrekord.

- Det här är en kappsegling där det inte är frågan om blodigt allvar, säger Magnus Wennerberg som är kommodor i West Nyland Yacht Club som ordnar evenemanget.

På restaurang Santa Fé i Ekenäs kliver många olika lokala band upp på scenen. Gårdsfesten som går under namnet Jammu rocks är en tribut till Jammu Lehmussaari (tidigare Nieminen).

Lehmussaari var företagare och krögare och medverkade i många olika orkestrar. Han gick bort i fjol.

På nätet hittar du flera evenemang som ordnas i Västnyland under veckoslutet.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland