Hoppa till huvudinnehåll

Svajiga säsongen fick ett bottennapp till – sydamerikaner slog ut Kontinen och Peers igen

Henri Kontinen, John Peers.
Kontinen och Peers har inte haft sin bästa säsong i år. (Arkivbild) Henri Kontinen, John Peers. Bild: imago/Geisser/ All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Henri Kontinen och John Peers har varvat turneringssegrar med bottennapp den här tennissäsongen och stod för ett till i den senare kategorin i Washington. Duon var seedad tvåa i ATP500-turneringen men föll ut direkt i första omgången.

Liksom i Wimbledon var det sydamerikaner som satte stopp för Kontinen och Peers i första omgången också i USA. Colombianska Juan Sebastian Cabal och Robert Farah lämnade dessutom ingenting åt slumpen: De avfärdade favoriterna i två raka set, 6–4, 6–4.

På världsrankinglistan i dubbel befinner sig Kontinen och Peers på sjätte respektive femte plats, medan Cabal och Farah finns på 12:e och 17:e plats.

I och med förlusten kan Kontinen och Peers inte försvara turneringssegern i Washington från i fjol. Den finskaustraliska duon har vunnit två turneringar i år (Brisbane och London) men för övrigt gjort en hel del svagare turneringar.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också