Hoppa till huvudinnehåll

Inter rycker i ärmen på Luka Modric men Real Madrid vill ha 750 miljoner – "Och inte en euro mindre än det"

Luca Modric spelar länge i Real Madrid.
Modric är eftertraktad. Luca Modric spelar länge i Real Madrid. Bild: imago/Team 2/ All Over Press Luka Modrić,Real Madrid,Kroatiens herrlandslag i fotboll,La Liga

Den kroatiska superstjärnan Luka Modric har väckt intresse inte minst i italienska storklubben Inter. Men Real Madrid säljer inte Modric – om inte alldeles hutlösa summor läggs på bordet.

Modric ledde sitt Kroatien till final i fotbolls-VM tidigare i sommar och också till vardags är han en viktig spelare i Real Madrid. Eller viktig kanske är en underdrift, för spanjorerna vill verkligen hålla kvar Modric.

– Modric är inte på väg bort från Real Madrid. Han är inte på väg om inte någon betalar 750 miljoner euro för utköpsklausulen, och inte en euro mindre än det, säger Real Madrids ordförande Florentino Pérez till AS.

I Italien finns uppfattningen om att Modric kunde tänka sig att lämna Spanien och flytta till Inter, inte minst för att den kroatiska trion Sime Vrsaljko, Marcelo Brozovic och Ivan Perisic redan spelar i laget. Tidningen Gazzetto dello Sport påminner om att det först verkade omöjligt att få Ronaldo till Juventus också.

Modrics kontrakt sträcker sig till 2020 för tillfället. Han har inte uttalat sig om en eventuell flytt.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också