Hoppa till huvudinnehåll

”Jammu” spenderade lite för mycket tid på bänken – landslagets energiknippe Wilson flyttar till basketvärldens lilla gigant

Jamar Wilson basket
Jamar Wilson ska spela i Litauen. Jamar Wilson basket Bild: Matti Raivio / All Over Press Jamar Wilson

Jamar Wilson brukar göra viktiga minuter som spelfördelare i finska basketlandslaget och ansvar är vad han var ute efter då han valde att flytta. Valet föll på Litauen och BC Lietkabelis.

Efter att ha spelat andrafiol bakom ledande spelfördelare både i spanska Estudiantes och franska Nanterre valde Wilson en mindre liga för mer ansvar. Det handlar om ett ettårigt kontrakt.

– När jag talade med chefstränaren Ramunas Butautas blev jag övertygad om att han tror på mig och min spelstil. Att han är redo att ge nycklarna till laget åt mig, säger Wilson på Basketförbundets webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Den 34-åriga spelaren som växte upp i New York ville också spela två matcher i veckan, vilket Lietkabelis möjliggör: Laget spelar både i den litauiska ligan och på tredjehögsta nivån i Europa. I fjol slutade laget tvåa i den inhemska ligan.

Litauen är allmänt känt som ett litet gigantland i basketvärlden. Trots att landet har bara tre miljoner invånare har basketlandslaget tagit bland annat tre OS-brons.

Sedan Wilson fick finskt medborgarskap 2015 har han varit en viktig kugge i det finska landslaget och gett viktig vila inte minst åt Petteri Koponen. "Jammu" har snittat 8,2 poäng på 39 matcher för ”Vargflocken”.

Läs också