Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Apples börsvärde över tusen miljarder dollar, sittande presidenten vann i Zimbabwe, många inbrott i juli

Närbild av två mobiltelefoner som tillverkats av Apple.
Närbild av två mobiltelefoner som tillverkats av Apple. Bild: EPA-EFE/JOEL CARRETT Apple,iPhone

Inrikes:

Antalet bostadsinbrott var exceptionellt stort i Finland i juli. Polisen fick kännedom om 270 bostadsinbrott i juli, vilket är cirka 100 fler än under en genomsnittlig månad.

Utrikes:

Det amerikanska teknologiföretaget Apple har som första amerikanska företag nått och överskridit börsvärdet tusen miljarder dollar.

Den sittande presidenten Emmerson Mnangagwa har vunnit presidentvalet i Zimbabwe.. Landets valkommission uppger att Mnangagwa fick 50,8 procent av rösterna i den första valomgången.

Årets prideparad i Sankt Petersburg blir av även om stadens myndigheter vill förhindra det. Staden skyller på gatuarbeten och ger avslag på alla ansökningar om att ordna en prideparad i St Petersburg.

Väder:

Växlande molnighet och lokalt regn- och åskskurar i landets västra del, i sydväst uppehåll. Dagens högsta temperatur är 24...29 grader.

I landets östra del och i Kajanaland växlande molnighet och regn- och åskskurar som kan vara kraftiga. Dagens högsta temperatur är 23...29 grader, varmast i sydost.

I Norra Österbotten och i Lappland regnskurar, och särskilt i områdets södra del allmänt regn- och åskskurar, som kan vara kraftiga. Dagens högsta temperatur är 16...25 grader.