Hoppa till huvudinnehåll

Ricciardo lämnar Red Bull efter säsongen – karriären fortsätter på oväntat håll

Daniel Ricciardo har kört för Red Bull sedan säsongen 2014.
Daniel Ricciardo har kört för Red Bull sedan säsongen 2014. Daniel Ricciardo har kört för Red Bull sedan säsongen 2014. Bild: All Over Press Daniel Ricciardo,Formel 1

Formel 1-föraren Daniel Ricciardo lämnar Red Bull-stallet som han samarbetat med sedan säsongen 2014. Nästa säsong kör australiern för Renault.

Red Bull informerade om beslutet på fredagen.

– Vi respekterar Daniels beslut att lämna stallet och vi önskar honom allt gott, konstaterar stallchefen Christian Horner.

– Vi analyserar många alternativ innan vi slår fast vem som tävlar för oss tillsammans med Max Verstappen säsongen 2019. Samtidigt fokuserar vi på de nio återstående loppen.

Ricciardo har under sina år i Red Bull vunnit sju deltävlingar och bestigit prispallen 29 gånger. För tillfället ligger han på femte plats i VM-serien.

”Jag upplevde att det var dags för en fräsch och ny utmaning”

Ricciardos drag att flytta till Renault kommer som en stor överraskning.

– Det var troligen ett av de svåraste besluten i min karriär så här långt, men jag upplevde att det var dags för en fräsch och ny utmaning, säger Ricciardo på Renault webbplats.

– Jag inser att det återstår mycket jobb för att Renault ska uppnå sin fulla potential men jag har varit imponerad över deras utveckling under de senaste två åren. Varje gång Renault har varit involverad i grenen har de slutligen vunnit.

Ricciardos stallkompis nästa säsong på Renault är Nico Hülkenberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport