Hoppa till huvudinnehåll

Tåg stannade på Borgbacken – räddningsverket fick lyfta ned passagerarna

Borgbacken, räddningsarbete.
Räddningsverket fick rycka ut för andra gången i år till Borgbacken. Borgbacken, räddningsarbete. Bild: Cecilia Heikel-Palumbo Borgbacken,räddningsverksamhet,Helsingfors

En av Borgbackens apparater stannade på fredag kväll mitt under åkturen och räddningsverket kallades till platsen för att lyfta ned passagerarna ur tåget.

Det var tåget som man åker i för att titta på vyer som stannade mitt under åkturen. Tåget åker på en räls ovanför markytan runt hela nöjesparken.

Under åkturen satt 33 personer i tåget och räddningsverket lyfte ned alla passagerare ur tåget.

Räddningsverket intygade att situationen var lugn och att alla passagerare också var lugna under hela operationen.

Borgbacken, räddningsarbete.
Stegbilen lyfte ned fyra personer i taget från tåget. Borgbacken, räddningsarbete. Bild: Cecilia Heikel-Palumbo Borgbacken,Helsingfors

Borgbackens VD Pia Adlivankin berättar att hettan kan ha orsakat att tåget stannade.

– I och med att tågen är så tekniska och det är en sån hetta nu så kan tåget stanna på grund av att en sensor överhettas. Det leder till att tåget stannar, vilket inte är farligt på något vis, men vi startar inte tåget på nytt innan vi har hunnit granska vad som har hänt, förklarar Adlivankin.

Efter att passagerarna blev nedlyfta från tåget fick de gå inomhus och svalka sig, och de fick direkt vatten samt en matkupong och nya biljetter till Borgbacken på grund av händelsen.

Samma tåg har stannat också tidigare i år. I maj då det var varmt stannade tåget och också då var räddningsverket på plats och lyfte ned passagerarna från tåget.