Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen lossnade det för BK-46 – klar seger över FC Jazz i fotbollstvåan

En spelare nickar bort en boll och många andra tittar på.
Otto Hirvonen spelade mittback i BK-46 i Björneborg. (Arkivbild). En spelare nickar bort en boll och många andra tittar på. Bild: Patric Westerlund / Yle fotboll,BK-46,Karis,Raseborg,Västnyland,Tvåan (fotboll),gerson lima

Efter fem matcher utan seger slog Karislaget BK-46 till i Björneborg och däckade FC Jazz med klara siffror. Trots segern ligger BK under nedflyttningsstrecket i division 2-tabellen.

Slutresultatet blev 0-3 (0-2).

BK-46 reste med en rätt decimerad trupp till Björneborg för att kriga om livsviktiga seriepoäng. BK-46 visade stor lagmoral och vann över hemmastarka FC Jazz inför mer än 600 åskådare.

BK:s lagledare Kjell Dahlberg säger att det känns skönt med en seger.

- Den här gången hade vi också turen på vår sida. Vi har tappat poäng i matcher där vi spelat bra, nu hade Jazz kanske vår tur.

Segerarkitekterna i BK-46 var målvakten Gerson Lima, det nykomponerade mittbacksparet Tyler David – Otto Hirvonen och mittfältets Boubacar Kinda.

- Speciellt Gerson Lima är värt ett omnämnande eftersom han var magsjuk hela veckan och inte kunde delta i träningar, säger Dahlberg.

Tre mål - tre målskyttar

BK:s målskyttar i Björneborg var Bangaly Kouyate, Daniel Jackson och Vili Helenius.

Amerikanen Jackson, 28 år, spelade under vårvintern för Devonport Strikers i Tasmanien innan han kom till Karis. Han gjorde nu sin första match för BK-46.

- Vi kommer att ha mycket glädje av honom. Han kommer garanterat att göra fler mål, säger Dahlberg.

BK-lagledaren säger att EIF-spelaren Jacob Bushe och Tyler David är gamla spelkompisar med Jackson och via deras manager hittade den amerikanske anfallsspelaren till Karis.

- Han spelar för oss resten av säsongen.

Allt i egna händer

BK-46 ligger på näst sista plats i serietabellen. De tre sämsta lagen degraderas till division 3 för säsongen 2019. Jumbotrion HJS Akatemia, BK-.46 och HIFK/2 har alla 13 poäng.

FC Kiffen och Käpylän Pallo har 15 seriepoäng och bemannar platserna strax ovanför nedflyttningsstrecket.

- Jag hoppas att det i och med segern i dag svänger för oss. Jag ser inte heller någon orsak varför det inte skulle göra det, säger Dahlberg.

BK-46 har sju matcher kvar att spela och möter under hösten alla fyra lag som är inblandade i nedflyttningskampen.

Karislaget spelar de matcherna på bortaplan, men har hemmamatcher mot Honka Akatemia (12.8), FC Espoo (26.8) och MuSa (22.9).

Division 2, zon B:

FC Jazz - BK-46 0-3 (0-2)
Kouyate 33
Jackson 43
Helenius 59

SalPa - FC Kiffen 0-1 (0-0)
Ismail 58

Serietabellen finns på Yles text-tv sidan 248/2.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också